Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-túrós torta marcipánmázzal

Epres-túrós torta marcipánmázzal
Epres-túrós torta marcipánmázzal
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagylányom szülinapjára alkottam meglepetésként e csemegét és nagy sikere volt!laugh

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. Belecsepegtetjük a citrom levét, egy pici sóval megszórjuk. Beleadagoljuk kanalanként a vaníliás cukorral elkevert porcukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját.
  2. A sütőporral elkevert lisztet szintén kanalanként adjuk a habhoz, közben a két kanál kakaóport is. Ha robotgéppel dolgozunk, ezt a műveletet csak lassú fokozaton végezzük, különben összesik a hab.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük. Kb.25-30 perc alatt megsül. (Hagyományos sütőm van, nem tudok hőfokot írni.) Tűpróba!
  4. Elkészítjük a krémet. Először is a tejben megfőzzük a pudingot, grízzel és 1 ek cukorral. Félretesszük hűlni.
  5. A túrót kikavarjuk a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Hozzákeverjük az epret. Nem baj, ha összetörik benne.
  6. A kihűlt pudingot hozzáöntjük a túrókrémhez. Hűtőbe tesszük, hogy kissé összeálljon.
  7. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel.
  8. Elkészítjük cukormázat a csomagoláson leírt módon, és ráöntjük a tortára.
  9. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  10. Másnap díszítjük ízlés szerint, pöttyökkel, rózsákkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 659
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Monik Fischer

Mióta szakács: 2012.11.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres torta túrókrémmel, marcipános torta túrókrémmel, pudingos-epres torta marcipánbevonattal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

531
tojás 6 db
finomliszt 25 dkg
porcukor 25 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 0.5 l
epres pudingpor 1 tasak
búzadara 3 evőkanál
cukor 20 dkg
tehéntúró 50 dkg
eper 30 dkg
1 csipet
marcipán 200 g
ételfesték 2 csepp
cukormáz 200 g