Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-túrós pite La fée de cuisine konyhájából

Epres-túrós pite La fée de cuisine konyhájából
Epres-túrós pite La fée de cuisine konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a rusztikus epres-túrós pite Királyvárban is megállná a helyét. A Trónok harca olvasása közben elképzeltem, amint Sansa ezt a finomságot majszolja el a torony lépcsőjén ülve, miközben barátnőjével pletykálkodik.

A pite tésztámat ezúttal egy kis kakukkfűvel bolondítottam meg, mivel nagyon szeretem a jellegzetes illatát és az intenzív ízét is.

hozzávalók / 4 adag

Tészta:

Töltelék:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. A kakukkfüvet lemossuk, majd apróra szeleteljük.
  2. Egy edénybe összekeverjük, a lisztet, a sót és a kakukkfüvet. A hideg vajat kis darabokra kockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. A kezünkkel elkezdjük összemorzsolni a vajat a liszttel. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá. A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, kis gombócot formázunk belőle, majd egy alufóliába csomagoljuk. A hűtőben 30 percig hagyjuk pihenni.

Töltelék:

  1. Az epret lemossuk és kicsumázzuk. A túrót cukorral, vanília aromával és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Egy villa segítségével jól összekeverjük.
  2. Egy mélyebb edénybe óvatosan összekeverjük az epret, a mézet és a citromlevet.
  3. A tésztát lisztezett felületre tesszük, és elkezdjük nyújtani. Akkor jó, ha egy 23 cm átmérőjű kör kijön belőle, - ezt óvatosan a tésztára is rajzolhatjuk -, és azon felül marad még tésztánk a ráhajtásra is. Amikor ezzel megvagyunk, egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük.
  4. A kör területén eloszlatjuk a túrót. A túró tetejére pedig egyesével felrakjuk az eperszemeket. Amikor ezzel megvagyunk, a maradék tésztát felhúzzuk a töltelékre. A tészták széleit jól összenyomjuk. Végezetül egy felvert tojással kenjük le a tésztát.
  5. A 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 716
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

galette, túrókrémes pit eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

627
finomliszt 190 g
1 teáskanál
kakukkfű 2 tk
vaj 115 g
víz 4 evőkanál
tehéntúró 310 g
eper 500 g
méz 2 ek
citromlé 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 4 ek
vaníliaaroma 3 teáskanál
tojás 1 db