Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás-epres pite

Ricottás-epres pite
Ricottás-epres pite
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamarosan itt az eperszezon, érdemes előre felkészülni rá!
Például ezzel az omlós, puha, nagyon epres, ricottás pitével! ;)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból gyúrjunk tésztát, formáljunk egy labdát, átlátszó fóliával borítjuk, és 30 percig a hűtőszekrényben pihentessük. A sütőt 180 °C-ra melegítsük fel.
  2. A hűtőszekrényből vegyük ki a tésztát, majd a tészta 1/3-át tegyük külön. A megmaradt tésztát egyenletesen tegyük egy piteformába, majd az előmelegített sütőben 10 percig süssük.

A töltelékhez

  1. Az epret megmossuk, félbevágjuk, megszórjuk a porcukor felével és a keményítővel.
  2. A másik tálban keverjük össze a ricottát, tejfölt és a megmaradt cukrot és Vanillin cukrot. A tojást hozzáadjuk, és óvatosan krémes keveréket keverünk egy spatulával.
  3. Az elősütött tésztánkra öntjük a ricottás krémet, az epret, majd a tetejére helyezzük a megmaradt tésztát.
  4. 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22cm cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 304
elküldve: 3
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 3

szakács

Penny Market

Mióta szakács: 2018.03.29.
10 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

eperpite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

317
cukor 100 g
finomliszt 200 g
vaj 100 g
1 csipet
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
vanillincukor 1 csomag
eper 500 g
étkezési keményítő 1 evőkanál
porcukor 4 ek
ricotta 250 g
tejföl 180 g
tojás 2 db
vanillincukor 1 csomag