Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-túrós palacsinta Hossó Anitától

Epres-túrós palacsinta Hossó Anitától
Epres-túrós palacsinta Hossó Anitától
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A palacsinta alaptésztáját évekkel ezelőtt Horváth Ilona szakácskönyvéből próbáltam ki, és ezt sütöm azóta is. Korábban gondom volt az arányokkal, nekem sosem ment a palacsintánál, hogy érzés szerint adjam hozzá a lisztet és a folyadékot. Ennél az ételnél mindig mérek!

hozzávalók / 2 adag

A 6-7 db palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral, a sóval először kikeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, lassan apránként hozzáöntjük a tej felét, és mély tálban jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverővel jól kidolgozzuk, hogy csomómentes legyen. Hozzáadunk egy kávéskanálnyi olajat is. Picit pihentetjük a tésztát (20 perc).
  3. Addig elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a joghurtot, cukrot, vaníliás cukrot. Az eperszemeket megmossuk, lecsumázzuk, lecsöpögtetjük, kisebb darabokra vágjuk.
  4. A palacsintákat kisütjük sorban (hacsak nem szuper palacsintasütőnk van, akkor minden egyes palacsinta előtt kenjük meg vékonyan olajjal a sütőt), majd megtöltjük a túróval, és megszórjuk az eperdarabokkal, félbehajtjuk, majd ismét félbe. Így kapjuk a háromszög alakú palacsintákat.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 882
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsinta friss gyümölccsel, túrós palacsinta, hajtogatott palacsinta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

712
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db
tej 3 dl
szódavíz 1 dl
1 késhegynyi
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
tehéntúró 25 dkg
joghurt 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 ek
eper 20 dkg