Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-rebarbarás süti

Epres-rebarbarás süti
Epres-rebarbarás süti
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan finom ez a sütemény, mint amilyen gyönyörű!

hozzávalók / 5 adag

Gyümölcs:

Tészta:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan megmossuk az epret és a rebarbarát, majd összevágjuk őket kisebb darabokra, és mehet is a tálba.
  2. A gyümölcsre jön még a kristálycukor és az 1 evőkanál liszt. Alaposan összekeverjük őket, és a sütőformába tesszük.
  3. A sütemény tetejére, a mandulapehely kivételével összekeverjük az összetevőket. (liszt, darált mandula, porcukor, sütőpor, vaj, tejszín, vaníliás cukor, csipet só) Ennek a tésztának ragacsos állagúnak kell lennie. Ez megy a gyümölcsök tetejére. (Én egy kanál segítségével oszlattam el, hogy mindenhova jusson a finomságból.)
  4. Sütés előtt megszórjuk a mandulapehellyel. 170 fokos sütőben, 40 percig sütjük.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk. Aki szereti, még egy kevés tejszínnel is lelocsolhatja.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 083
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

LoveCloudlet

Mióta szakács: 2016.02.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres sütemény, morzsás süti eperrel és rebarbarával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

597
rebarbara 400 g
eper 400 g
cukor 85 g
finomliszt 1 csapott ek
finomliszt 150 g
mandula 75 g
porcukor 130 g
sütőpor 1.5 kk
vaj 75 g
habtejszín 120 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
mandulapehely 2 teáskanál