adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Az omletthez
-
25 dkg eper
-
4 db tojás
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek porcukor
-
só ízlés szerint
A sütéshez
-
2 ek vaj
262
Kalória
7.4g
Fehérje
12.3g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
94.3g
Víz
222g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az omletthez
-
63g eper19 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
-
7g vaj50 kcal
Összesen
262
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 94.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
262
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 82.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 888 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1089.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 377.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 846 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 600 mg
-
Retinol - A vitamin: 833 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1040 micro
Összesen
1048
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
179
kcal
Elkészítés
Az omletthez
- Az epret tetszés szerint feldaraboljuk. ( Én apróra vágva szeretem.)
- A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgákat 1 ek porcukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk az olvasztott vajat.
- A tojássárgás masszát óvatosan, a liszttel váltakozva a felvert habhoz keverjük.
- A palacsintasütőt kevés vajjal kikenjük.
- 1 adag (4 adag lesz belőle) masszát a felhevített palacsintasütőbe öntünk, és addig sütjük, amíg az alja kicsit megbarnul, de a tetejemég hígmarad. (Vigyázzunk, mert hamar, könnyen megég!)
- Az omlett egyik felére rátesszük a feldarabolt epret, megszórjuk egy kis porcukorral, majd ráhajtjuk az omlett felét, és még egy kicsit tovább sütjük.
- Melegen porcukorral meghintve, és eperhabbal díszítve tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 3 p
Egyik kedvenc, könnyed nyár eleji reggelim. Ettől garantáltan jól indul a nap! :)