Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres omlett

Epres omlett
Epres omlett
18 perc / előkészület: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc, könnyed nyár eleji reggelim. Ettől garantáltan jól indul a nap! :)

hozzávalók / 4 adag

Az omletthez

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret tetszés szerint feldaraboljuk. ( Én apróra vágva szeretem.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákat 1 ek porcukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  5. A tojássárgás masszát óvatosan, a liszttel váltakozva a felvert habhoz keverjük.
  6. A palacsintasütőt kevés vajjal kikenjük.
  7. 1 adag (4 adag lesz belőle) masszát a felhevített palacsintasütőbe öntünk, és addig sütjük, amíg az alja kicsit megbarnul, de a teteje még híg marad. (Vigyázzunk, mert hamar, könnyen megég!)
  8. Az omlett egyik felére rátesszük a feldarabolt epret, megszórjuk egy kis porcukorral, majd ráhajtjuk az omlett felét, és még egy kicsit tovább sütjük.
  9. Melegen porcukorral meghintve, és eperhabbal díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 701
elküldve: 1
receptkönyvben: 174
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bibius

Mióta szakács: 2011.05.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres tészta, gyors epres lepény, omlett

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agnes68
agnes68 Sat, 2015-05-23 10:05

Nagyon finom, elsőre jól sikerült. Szombat reggel ágyba kapta a család a reggelit, imádtuk. Finom, érdekes és laktató. Köszönöm, hogy megosztottad a receptet.

nikipszilon
nikipszilon / nikipszilon Tue, 2013-06-25 17:02

Már kétszer megcsináltam (először véletlen dupla liszttel és vajjal, de még úgy is finom volt), ma pedig a már erősen fagyasztóba tevésre érett cseresznye egy részével csináltam meg, hát, még úgy is isteni!!! :) Szuper recept, köszönjük! :)

262
eper 25 dkg
tojás 4 db
finomliszt 2 evőkanál
vaj 5 dkg
porcukor 1 ek
0 ízlés szerint
vaj 2 ek