r
Nosalty Logó

Epres pudingos szelet

NS
Epres pudingos szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

211
Kalória
4.9g
Fehérje
22g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
53.6g
Víz
82.8g
Koleszterin
884.4mg
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 2108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2620.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 2108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat különválasztjuk, majd a fehérjét 1,5 ek cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját szintén 1,5 ek cukorral addig verjük, amíg szép világossárga színt nem kap.
  3. A két masszát óvatosan összevegyítjük, majd rászitáljuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Forgató mozdulatokkal, ügyelve arra, hogy a fehérjét ne törjük meg, alaposan összekeverjük, és előmelegített 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően megsült-e.
  5. Közben készítsük el a krémet. Ehhez az epret mossuk meg, és csöpögtessük le. Vágjuk tetszés szerinti darabokra.
  6. A pudingot főzzük meg, és édesítsük a két evőkanálnyi cukorral.
  7. A tejszínhabot verjük keményre, majd a két krémet keverjük össze robotgéppel, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a zselatinfixet. Ezután az epret is forgassuk hozzá.
  8. A kihűlt tésztát töltsük meg az epres krémmel. Ez két módon történhet, ha kicsi tepsiben sütöttük, és a piskóta kellően megnőtt, akkor vágjuk ketté, és tegyük bele a krémet.
  9. Amennyiben nagyobb tepsiben sütöttük, és nem lett elég vastag a tészta, akkor függőlegesen vágjuk el, kenjük meg a krémmel, és borítsuk rá a tészta másik felét.
  10. A díszítéshez olvasszuk fel a csokoládét (én mikróban tettem ezt, félpercenként megkeverve), és csorgassuk a süti tetejére. Csinálhatunk rá rácsot, vagy tetszés szerinti mintázatot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sajnos lassan vége az eperszezonnak, így próbálok minél több finomságot elkészíteni ebből a csodás gyümölcsből. A hétvégén ezt a finom, könnyed, krémes sütit sütöttem meg... mindenki nagyon szerette, és legjobb benne, hogy igazán gyorsan elkészül, mégis nagyon mutatós! :)

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek