r
Nosalty Logó

Epres-feketeszezámos kocka cukormentesen

Nagy Szandra
Epres-feketeszezámos kocka cukormentesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

288
Kalória
6.9g
Fehérje
18.5g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
47.5g
Víz
72g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
10.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Tejcsokoládékrém

Epres krém

Eperzselé

Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Tejcsokoládékrém

Epres krém

Eperzselé

Összesen 3451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Tejcsokoládékrém

Epres krém

Eperzselé

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4952 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    222.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    569.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 3451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét az édesítő 2/3-val, a sárgáját az 1/3-dal alaposan kihabosítjuk.
  2. A sárgájába beledolgozzuk az olajat, apránként a száraz anyagokat, fellazítjuk a fehérje 1/3-val, majd a maradék kétharmadot óvatosan beleforgatjuk.
  3. 175 fokon 20x30 cm-es formában kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tejcsokoládékrém

  1. Az 1 dl habtejszínnel és édesítővel felolvasztjuk a csokoládét.
  2. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, majd a meleg csoki-tejszín keverékbe keverjük.
  3. A 1,5 dl habtejszínt lágy habbá verjük, belekeverjük a csokoládés keveréket.
  4. A piskóta tetejére simítjuk, hűtőben megdermesztjük.

Epres krém

  1. Az epret pürésítjük, felfőzzük az édesítővel, elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott zselatinlapokat.
  2. A tejszínt a fekete szezámpasztával habbá verjük, majd belekeverjük az epres-zselatinos keveréket.
  3. A sütemény tetejére simítjuk, kidermesztjük.

Eperzselé

  1. Az epret leturmixoljuk, felfőzzük az édesítővel, elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott zselatint és a sütemény tetejére simítjuk.
  2. A tetejére díszítésnek szórhatunk összetört fagyasztva szárított epret.
  3. Kidermesztjük, ha kész a süteményt felszeletelljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Isteni finom, külónleges sütemény. A fekete szezám különleges aromát és ízt ad, semmiképp nem szabad kihagyni se a krémből, se a piskótából. Esetleg mákkal helyettesíthető, ekkor más ízvilágot kapunk. Ha sehol nem találunk fekete szezámot, akkor használjunk fehéret és fehér tahinit, de ezzel kicsit lágyabb ízű süteményt kapunk.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...