adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Piskóta
-
45 g finomliszt
-
65 g szezámmag
-
3 db tojás
-
30 ml szezámolaj
-
30 ml víz
-
20 g édesítőszer
Tejcsokoládékrém
-
100 ml habtejszín
-
200 g tejcsokoládé
-
1.5 db lapzselatin
-
150 ml habtejszín
-
10 g édesítőszer
Epres krém
-
150 g eper
-
20 g édesítőszer
-
2 db lapzselatin
-
3 ek tahini
Eperzselé
-
150 g eper
-
12.5 g édesítőszer
-
2 db lapzselatin
288
Kalória
6.9g
Fehérje
18.5g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
47.5g
Víz
72g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
10.4g
Cukor
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
4g finomliszt14 kcal
-
5g szezámmag31 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g szezámolaj22 kcal
-
3g víz0 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
Tejcsokoládékrém
-
8g habtejszín24 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
1g édesítőszer0 kcal
Epres krém
-
13g eper4 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
8g tahini43 kcal
Eperzselé
-
13g eper4 kcal
-
1g édesítőszer0 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
Összesen
288
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
45g finomliszt164 kcal
-
65g szezámmag372 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
30g szezámolaj265 kcal
-
30g víz0 kcal
-
20g édesítőszer0 kcal
Tejcsokoládékrém
-
100g habtejszín292 kcal
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
3g lapzselatin11 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
10g édesítőszer0 kcal
Epres krém
-
150g eper45 kcal
-
20g édesítőszer0 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
90g tahini513 kcal
Eperzselé
-
150g eper45 kcal
-
13g édesítőszer0 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
Összesen
3451
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
Piskóta
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
5.2g szezámmag30 kcal
-
13.2g tojás17 kcal
-
2.4g szezámolaj21 kcal
-
2.4g víz0 kcal
-
1.6g édesítőszer0 kcal
Tejcsokoládékrém
-
8g habtejszín23 kcal
-
16g tejcsokoládé86 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
12g habtejszín35 kcal
-
0.8g édesítőszer0 kcal
Epres krém
-
12g eper4 kcal
-
1.6g édesítőszer0 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
7.2g tahini41 kcal
Eperzselé
-
12g eper4 kcal
-
1g édesítőszer0 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
Összesen
277
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
288
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 257.2 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 864 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4952 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1696 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 2058 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrát
-
Összesen 222.1 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 30 mg
Víz
-
Összesen 569.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1053 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 598 mg
-
Retinol - A vitamin: 1035 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 824 micro
Összesen
3451
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
277
kcal
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét az édesítő 2/3-val, a sárgáját az 1/3-dal alaposan kihabosítjuk.
- A sárgájába beledolgozzuk az olajat, apránként a száraz anyagokat, fellazítjuk a fehérje 1/3-val, majd a maradék kétharmadot óvatosan beleforgatjuk.
- 175 fokon 20x30 cm-es formában kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tejcsokoládékrém
- Az 1 dl habtejszínnel és édesítővel felolvasztjuk a csokoládét.
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, majd a meleg csoki-tejszín keverékbe keverjük.
- A 1,5 dl habtejszínt lágy habbá verjük, belekeverjük a csokoládés keveréket.
- A piskóta tetejére simítjuk, hűtőben megdermesztjük.
Epres krém
- Az epret pürésítjük, felfőzzük az édesítővel, elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott zselatinlapokat.
- A tejszínt a fekete szezámpasztával habbá verjük, majd belekeverjük az epres-zselatinos keveréket.
- A sütemény tetejére simítjuk, kidermesztjük.
Eperzselé
- Az epret leturmixoljuk, felfőzzük az édesítővel, elkeverjük benne a hideg vízbe áztatott zselatint és a sütemény tetejére simítjuk.
- A tetejére díszítésnek szórhatunk összetört fagyasztva szárított epret.
- Kidermesztjük, ha kész a süteményt felszeletelljük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 120 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
Isteni finom, külónleges sütemény. A fekete szezám különleges aromát és ízt ad, semmiképp nem szabad kihagyni se a krémből, se a piskótából. Esetleg mákkal helyettesíthető, ekkor más ízvilágot kapunk. Ha sehol nem találunk fekete szezámot, akkor használjunk fehéret és fehér tahinit, de ezzel kicsit lágyabb ízű süteményt kapunk.