r
Nosalty Logó

Ripsz-ropsz szilvás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Ripsz-ropsz szilvás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5574 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 928 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7965.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    2017 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    3320 mg
  • Nátrium
    2243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.1 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1419 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2726 micro
  • β-crypt
    511 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2057 micro
Összesen 5574 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kikenjük a vajjal (lehet margarint is használni, de én vajat szoktam) a tepsit, beszórjuk darált keksszel (ezzel inkább, de lehet zsemlemorzsával is, mint írtam a hozzávalóknál).
  2. A megmosott, kimagozott, felezett szilvákat sűrűn beletesszük, héjukkal lefelé a kikent, beszórt tepsibe.
  3. A 4 evőkanál kristálycukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, és megtöltjük kiskanál segítségével vele a szilvák üregeit, tetejét. Nem baj, ha mellé is megy véletlenül!
  4. A többi hozzávalót jól kikeverjük, és egyenletesen rácsorgatjuk a szilva tetejére. Ha túl sűrű lenne a massza, annyi vizet tegyünk bele - jól keverjük össze - hogy csorgatható legyen!
  5. Lassan sütjük, 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül 3/4 óráig! Esetleg fél óra után lehet tűpróbát végezni!
  6. Ha kihűlt, felszeleteljük, fahéjas porcukorral meghintjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27X30X3
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3085
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.

Ajánló

Nem írtam a hozzávalóknál, de a tésztájába is tegyünk őrölt fahéjat, ízlés szerint, így sokkal finomabb! Én mindig teszek, de ettől függetlenül elhagyható! :) Már hosszú évek - évtizedben is mérhető - óta készítem, a nyár egyik slágersütije! :) JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon, nagyon fincsi... egész nyáron lehet készíteni, amíg kapunk friss szilvát... ha valaki nem ismeri, annak érdemes kipróbálni, mert ISTENIEN FINOM!!!! Nem drága, nagyon gyorsan elkészül, nagyon egyszerű, s nagyon gyorsan fogy! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...