r
Nosalty Logó

Epres pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zúza
Epres pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pizzatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 888 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pizzatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1776 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pizzatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 223 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 888 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1776 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Öntsük a lisztet egy nagy tálba, majd keverjük hozzá az élesztőt, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az olívaolajat, és a langyos vizet. Kézzel jól gyúrjuk össze, úgy, hogy sima rugalmas tésztát kapjunk. Formáljuk kis cipóvá.
  2. Takarjuk le, és 20 percig pihentessük szobahőmérsékleten.
  3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki egy 30 cm átmérőjű lappá.
  4. Helyezzük enyhén olajozott sütőlemezre, majd a tészta tetejét is kenjük meg egy kevés olívaolajjal.
  5. A krém hozzávalóit keverjük jól össze, majd oszlassuk el egyenletesen a tészta tetején.
  6. A megtisztított, nem túl vékonyra szelt epreket rendezzük el a krém tetején. Szórjuk meg apróra vágott citromfűvel, majd az egészet enyhén hintsük meg barna cukorral.
  7. Egy kicsit hagyjuk még pihenni a pizzát. Elég annyi ideig, míg a sütő felmelegszik 300 fokra.
  8. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és 240 fokon süssük.
  9. Porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15955
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 16.

Ajánló

A sajtkrémet helyettesíthetjük mascarpone-val.  A krém édességét, illetve savanykásságát ízlés szerint módosíthatjuk. Nem mertem több epret rátenni, mert féltem, hogy eláztatja a tésztát. Szerencsére nem így lett, legközelebb nem leszek ilyen bátortalan. Tálalhatjuk úgy is, hogy 70 %-os kakaótartalmú olvasztott csokoládét csöpögtetünk rá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valamilyen epres desszerttel szerettem volna meglepni a családot. Még mielőtt elkezdtem volna kutatni a receptek közt, fogalmam sincs minek köszönhetően, hirtelen egy epres édes pizza képe libbent be a képzeletembe. A só és cukor arányát módosítva, gyorsan begyúrtam a jól bevált tésztámat, innen már csak pár lépés volt a végeredmény. Ha egy olasz meglátna egy ilyen "pizzát", lehet, hogy megmosolyogná, de szerintem ez is belefér a manapság kínált pizzafélék repertoárjába. :)

Hozzávalók

A pizzatésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?