r
Nosalty Logó

Epres pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zúza
Epres pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pizzatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 888 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pizzatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1776 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pizzatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 223 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 888 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1776 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Öntsük a lisztet egy nagy tálba, majd keverjük hozzá az élesztőt, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az olívaolajat, és a langyos vizet. Kézzel jól gyúrjuk össze, úgy, hogy sima rugalmas tésztát kapjunk. Formáljuk kis cipóvá.
  2. Takarjuk le, és 20 percig pihentessük szobahőmérsékleten.
  3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki egy 30 cm átmérőjű lappá.
  4. Helyezzük enyhén olajozott sütőlemezre, majd a tészta tetejét is kenjük meg egy kevés olívaolajjal.
  5. A krém hozzávalóit keverjük jól össze, majd oszlassuk el egyenletesen a tészta tetején.
  6. A megtisztított, nem túl vékonyra szelt epreket rendezzük el a krém tetején. Szórjuk meg apróra vágott citromfűvel, majd az egészet enyhén hintsük meg barna cukorral.
  7. Egy kicsit hagyjuk még pihenni a pizzát. Elég annyi ideig, míg a sütő felmelegszik 300 fokra.
  8. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és 240 fokon süssük.
  9. Porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15875
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 16.

Ajánló

A sajtkrémet helyettesíthetjük mascarpone-val.  A krém édességét, illetve savanykásságát ízlés szerint módosíthatjuk. Nem mertem több epret rátenni, mert féltem, hogy eláztatja a tésztát. Szerencsére nem így lett, legközelebb nem leszek ilyen bátortalan. Tálalhatjuk úgy is, hogy 70 %-os kakaótartalmú olvasztott csokoládét csöpögtetünk rá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valamilyen epres desszerttel szerettem volna meglepni a családot. Még mielőtt elkezdtem volna kutatni a receptek közt, fogalmam sincs minek köszönhetően, hirtelen egy epres édes pizza képe libbent be a képzeletembe. A só és cukor arányát módosítva, gyorsan begyúrtam a jól bevált tésztámat, innen már csak pár lépés volt a végeredmény. Ha egy olasz meglátna egy ilyen "pizzát", lehet, hogy megmosolyogná, de szerintem ez is belefér a manapság kínált pizzafélék repertoárjába. :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Zúza! Ez az étel, gyönyör?, fantasztikus, csodás:-)) Olyan gusztán néz ki, hogy azonnal szeretnék egy szeletet enni, a látványa, az magával ragad, amúgy is rákattanva vagyok az eperre, de ez, eszembe nem jutott volna, hogy pizza lehet az eperb?l:-)) Ügyes vagy, nagyon:-)) Köszi szépen, elmentve:-)) Meg fogom csinálni:-)) Szép napot! Éva-Anyóca

Zúza

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm bókjaidat! :) Én is eperlázban égek, legszívesebben most rögtön beugranék egy eperföld kell?s közepébe. Kellemes napot kívánok! Zúza

Törölt felhasználó

Volt pár filippínó és thai földi munkatársam, meg egy szakács ismer?söm a helyen ahol dolgoztunk. És kérdeztem a srácokat milyen pizzát csináltassunk a szakáccsal. A válasz banános pizza volt. Állítólag náluk nagy kedvenc. Kíváncsiságból én is megkóstoltam egy falatot bel?le. Fincsi volt. Bár ha jól emlékszem, azon a pizzán nem volt semmi édes krém a gyümölcs alatt. Eperrel is biztos finom, így inkább egy sütihez hasonlíthat, nem?

Zúza

Szia Blondevilke! Igen, sütire hasonlít. Ezt is el tudnám képzelni krém nélkül, biztos úgy is finom. Mivel az eper jóval lédúsabb mint a banán, gondoltam jobb, ha van alatta valami krém is. Hallottam olyanról is, hogy az epret (picit megcukrozva) csak úgy "meztelenül" teszik a tésztára, majd mint egy "normál" pizzát bazsalikommal és mozzarellával szórják. De akár csokikrémet is kenhetünk alá. Ízlések és pofonok...

Éva-Anyóca

Kedves Zúza! Ami megérdemli, azt miért ne lehetne dicsérni? :-)) Akkor ott a földön, nem maradna eper, mert egy csomót, már helyben, azonnal megennénk, a többit meg irány haza, és sütnénk, f?znénk:-))))) Jó éjt! Éva-Anyóca

Zúza

Csak nehogy epermérgezést kapjunk a nagy dézsmálástól! :)

Éva-Anyóca

Kedves Zúza! Tudod, mit : én most még azt is bevállalnám:-))))) Szép napsugaras napot kívánok! Éva-Anyóca

Túrógombócz

Biztos olyan fincsi,mint amilyen szép!! :) Gratulálok!!! (amúgy nem biztos,hogy egy olasz megmosolyogná,mert én ettem Olaszországban Pizzériában édes pizzát,azon forrón Nutella volt banánnal,és hideg vaníliafagyival tálalták!! :)

Zúza

Köszönöm, kedves Gombócz! Nutellával is fincsi lehet... nekem a banán édességekben nem nagyon jön be, de azért szívesen megkóstoknám. ;)

Zúza

Micsoda meglepetés... Most olvasom facebook-on, hogy: "A hét legmen?bb epres receptje: Epres pizza" Talán az eperszezon miatt?! Köszönöm a lájkokat! ;-)

Törölt felhasználó

Vadállati egy recept :D Merész kombináció, de holnap én ennek nekimegyek...aztán lesz, ami lesz :D

Zúza

Szia Mókuslekvár! Ajjajjj, megijesztettél. :) "Lesz, ami lesz." ??? Remélem nem bel?lem szeretnél lekvárt csinálni! Nézd meg az adatlapomat, meglátod miért! :D

Zúza

Egy kedves lány azt írta, hogy krémsajt helyett vaníliasodóval fogja kipróbálni. Szerintem jól hangzik, hajráááá, sok sikert! :)

Törölt felhasználó

Kedves Zúza , Semmiképpen :D Tudtam, hogy a párom ebb?l nem fog enni, mert gy?löli a viág összes gyümölcsét ét zöldségét :P, de gondoltam bepróbálkozok egy kedves kollégámnál, aki nagyon szeret enni. Reggel leadtam neki, hogy megyek epres pizzát sütni aztán meg csinálok hagymalekvárt. ekkor kezdte el keresni a lázmér?t :D Úgyhogy még nem kezdtem neki, várok a megfelel? alanyra, aki hajlandó lesz velem enni bel?le :D

Törölt felhasználó

Ez remek! Kár, hogy épp nincs eperszezon. De mindenképp kipróbálom a távolabbi jöv?ben!

Hozzávalók

A pizzatésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek