r
Nosalty Logó

Eper szelet Andi konyhájából

Andi
Eper szelet Andi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

454
Kalória
6.3g
Fehérje
55.9g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
40.8g
Víz
60g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
37g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

krém

Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

krém

Összesen 5435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

krém

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    274.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    671.1 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    489.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 5435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához a 4 tojásfehérjét a 20 dkg cukorral keményre felverjük, míg a cukor el nem olvad.
  2. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a 10 dkg olvasztott vajat és a vaníliás cukrot.
  3. Végül belekeverjük a lisztet és a sütőport. 160-170°-on megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk a tésztát. (Én cérnával szoktam.)
  4. A krémhez a tejjel és darával sűrű krémet főzünk, bár beírtam, hogy 150-200 g, de ez körülbelüli érték. Kihűtjük.
  5. A maradék 20 dkg vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a két krémet összekeverjük.
  6. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, és a megmosott, félbevágott eprekkel jó szorosan megrakjuk. Jöhet rá a maradék krém, majd a felső lap. Jól megnyomkodjuk.
  7. Ha maradt krémünk (nekem nem szokott), akkor a tetejét megkenhetjük vékonyan, és színes tortadarával megszórhatjuk. Nálam csak porcukorral van megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x25x5

Anyukámtól tanult recept, nagyon szeretjük.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek