Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés lepény egyszerűen

Cseresznyés lepény egyszerűen
Cseresznyés lepény egyszerűen
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a cseresznye szezon, nekünk 3 fánk is van, s ez a sütemény nagyon hamar elkészül, főleg, ha valaki kimagozza helyettünk a cseresznyét. Ha megkérdezem a családom, mit csináljak a cseresznyéből, szinte mindig ezt választják. Finom, könnyű tésztája van, fogyókúrázóknak nem ajánlom, mert ha megkóstolják, nem tudják abbahagyni. 

hozzávalók / 6 adag

A cseresznyés lepényhez

A tetejére

ajánlat

Nem csak cseresznyével készíthető, más gyümölccsel is finom, lehet kísérletezni. Meggyel és szilvával már próbáltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat és a porcukrot a robotgép habcerőjével habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  3. A tojások felvert habját, és a sütőporos lisztet felváltva a tésztához adjuk.
  4. Végül belekeverjük a vaníliás cukrot és a rumot.
  5. Kivajazott és liszttel megszórt tepsibe terítjük. A tetejét megszórjuk kimagozott cseresznyével. 
  6. A sütő közepére tolva aranybarnára sütjük. 
  7. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. (Na ez a része nálunk elmarad, mert a gyerekek még melegen megeszik a tepsiből. Ez már a 3. tepsi, amit végre sikerült lefotóznom is.)


 

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x36 cm
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 223
elküldve: 7
receptkönyvben: 118
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Marina

Mióta szakács: 2012.01.03.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajas-cseresznyés pite, lepény cseresznyésen, cseresznyével szórt pite

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petrezselyem
petrezselyem Wed, 2012-06-13 08:23

Igen,a lepénybe nem kell sütőpor.
De attól függetlenül mentettem,és mindenképpen megcsinálom,mert imádjuk az ilyen sütiket.Valószínű,én meggyel csinálom.

Kerti Mariann
Marina / Kerti Mariann Wed, 2012-06-13 09:02

Igazad van, a lepénybe nem kell sütőpor. Úgy is megcsináltam többször, finom lett. Mivel nagy a család, kipróbáltam sütőporral is, így gazdaságosabbnak tűnt. A tésztája sütőpor nélkül a klasszikus egyensúly tészta. A hétvégén nem volt itthon elég vaj a hűtőben, így elkészítettem fele annyi vajjal. A férjem szerint még finomabb lett. Lehet, hogy nem lepénynek kellett volna neveznem, hanem cseresznyés süteménynek. Ha van valami jó tipped a névre, akkor átnevezem.
Üdv: Mariann

petrezselyem
petrezselyem Wed, 2012-06-13 15:48

Kedves Mariann!
Szerintem nem kell átnevezned a süti nevét,jó ez így ahogy van.Viszont ha annyira akarod,akkor a cseresznyés sütemény jó névnek tűnik.Te tudod,a te recepted!Én mindenesetre köszönöm,hogy feltetted,akármi is a neve,a hétvégén mindenképpen megsütöm a családnak.Csak én meggyel,mivel az terem nálunk a kertbe a fán,cseresznyém sajnos nincs.
Üdv.:petrezselyem

902
vaj 25 dkg
porcukor 27 dkg
tojás 7 db
finomliszt 27 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
rum 0.5 dl
cseresznye 1.2 kg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 2 ek