Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres pite

Epres pite
Epres pite
80 perc / előkészület: 35 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagyim szerint a sertészsírtól lesz igazán omlós a tészta, amit margarinnal nem lehet elérni. Diétásnak épp nem mondható, de nagyon  finom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szóráshoz

ajánlat

Az eper szezontól függően almával helyettesíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, kissé elmorzsoljuk.
  2. Hozzátesszük a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, tojást, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  3. Kettévesszük, és lisztezett deszkán elnyújtjuk az egyik lapot. Tepsibe helyezzük, majd megszórjuk bőven búzadarával, ez fogja fel majd az eper levét.
  4. Az előzetesen megmosott, negyedekre vágott epret ráhalmozzuk, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. Megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk. 45 percig sütjük.
  5. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral, és kockára szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 320
elküldve: 8
receptkönyvben: 368
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: pite
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

omlós pite eperrel, pite teljes kiőrlésű lisztből

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2012-05-28 19:46

Kedves Zsuzsa! Megsütöttem, nagyon finom lett, de én a végén 2/3 részben őrölt mandulát 1/3 részben búzadarát tettem bele. Egy kicsit megkínlodtam a felső tésztalappal, mert elég könnyen tört, így két részletben tettem rá, De az íze az kárpótolt mindenért. Köszi a receptet. Üdvözlettel: Kinga

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2012-05-29 08:33

Kedves Kinga, örülök, hogy ízlett és hogy elkészítetted :) Szép hetet kívánok! Üdv, Zsuzsa

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2012-05-24 08:43

Kedves Zsuzsa!
Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha búzadara helyett őrölt mandulát tennék bele? Szerinted azzal is müködne a dolog? Köszönöm a gyors válaszod:Kinga

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2012-05-24 12:26

A mandula nem fogja felszívni az eperből kijövő levet, szerintem. :( Vagy édes kekszmorzsát, vagy búzadarát javaslok. De próbáld ki, és meglátjuk :)

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2012-05-23 15:26

Kedves gonoszka, köszönöm szépen. Arra figyelj, hogy az eper elég sok levet fog ereszteni, a búzadara nagyon kell bele :) Jó sütögetést! Üdv, Zsuzsa

1147
teljes kiőrlésű liszt 40 dkg
mangalica zsír 20 dkg
cukor 25 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
eper 1 kg
búzadara 1 evőkanál
porcukor 1 ek