r
Nosalty Logó

Epres-túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Epres-túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók

Tésztához

Összesen 495 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók

Tésztához

Összesen 3946 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók

Tésztához

Összesen 198 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 495 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5699.9 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 3946 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók

Tésztához

Elkészítés

Hozzávalók

  1. A tésztához a liszt felét és a sót tegyük egy keverőtálba. Kézi mixerrel keverjük alacsony fordulaton, majd keverés közben adagoljuk hozzá a hideg vajat. Vegyük magasabb fokozatra, amíg a vaj teljesen elkeveredik a liszttel. Csökkentsük a sebességet, adjuk hozzá a maradék lisztet, és azt is keverjük bele. A végén jöhet bele a hideg víz. Ezzel is keverjük jól el.
  2. Csomagoljuk fóliába, és pihentessük hűtőben, legalább egy órát. Ezután nyújtsuk ki, és tegyük egy kivajazott formába. Egy villával kissé szurkáljuk meg. Tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig.
  3. Közben vegyük ki az eper csumáját, vágjuk félbe, és szórjuk meg porcukorral. Hagyjuk így pár percig, hogy levet eresszen.
  4. Addig keverjük ki a túrót a tojássárgájával, cukorral, citromlével és a reszelt citromhéjjal. Verjük fel a fehérjét, és ezt is forgassuk bele óvatosan a keverékbe.
  5. Ezt a túrókrémet tegyük az elősütött tésztára, a tetejére pedig az epreket. Tegyük vissza a sütőbe újabb 10-15 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 48978
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Ajánló

A víz mennyisége inkább minimális érték, előfordulhat, hogy többre van szüksége a tésztának ahhoz, hogy összeálljon, ez az alapanyagok minőségétől is függ.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Epres-túrós süti
TV Paprika 35 recept

Pataky Péter (Ikon Étterem, Debrecen) receptje. www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin Ez egy krémes töltelékű, ropogós tésztájú sütemény. Szép, szabályos szeleteket nem lehet belőle vágni, de miért is akarnánk? Kanalazgatva úgy is pillanatok alatt elfogy.

Hozzászólások (14)

Lukács Betti

Nem állt össze a tészta, szerintem az arányokkal valami baj lehet. Sikerült azért feljavítani tojással és még egy kis vajjal (remélem jó lesz, most pihen a h?t?ben...). Biztos, hogy nincs elírás a receptben? Köszi el?re is!

Batan

Megvettem az újságot, és rögtön megfogott a recept. Amúgy is piacra igyekeztem, így beszereztem minden hozzávalót. A tészta hozzávalóinak arányai gyanúsak voltak, így inkább a saját receptem alapján készítettem. A többit viszont a megadottak szerint. Nekem nagyon bejött, fogom még készíteni, az biztos.

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept, biztosan kipróbálom, de nekem is a tészta hozzávalóival van problémám, nem 25 dkg vaj kellene hozzá a 2,5 dkg helyett?

pussycat

Nagyon figyelmetlenul van leirva a recept. A citromhej ketszer szerepel a leirasban es a vaj mennyisege is valoszinuleg 25 dkg akart lenni es nem 2.5 dkg.

Törölt felhasználó

A tészta receptb?l szerintem több minden is hiányzik. Egy tojás feltétlenül, egy kis süt?por is, és a cukor.

Törölt felhasználó

Ez a teszta egy "pie crust" recept. Amibe is nem kell tojas es sutopor. Cukrot lehet bele tenni ha a toltelek ami bele megy nem olyan edes. Es van olyan amibe egy csipet so is megy. A vajnak es a viznek nagyon hidegnek kell lenni . Legjobb jegkockas vizet hasznalni. Meg kell szurkalni sutes elott es sulyt rakni az aljara hogy ne puposodjon fel. Erre lehet dirrect pie sulyt venni , ha az nincs akkor alufoliat, sutopapirt rakni az aljara es szaraz babot , rizst szorni bele legalabb felig ( ezt ellehet rakni es ujra hasznalni legkozelebb) Kb 15 percig kell sutni az ilyen sutihez ami a toltelekkel meg tovabb lessz sutve . Ha olyan toltelek jon bele amivel mar nem lessz sutve akkor kb 20 perc. Remelem ez segit valakinek :-) Nekem tetszik ez a suti , kifogom probalni.

Törölt felhasználó

Részemr?l nagy csalódás volt ez a recept! Nem ajánlanám senkinek, hogy kipróbálja-jómagam 17éve vezetek háztartást tehát nem vagyok kezd? háziasszony. A végeredmény szeletelhetetlen, a töltelék szétfolyik , eláztatta a tésztát, az íze is felejthet?. Fiam mikor meglátta meg sem kóstolta, a többiek egy szelet erejéig voltak kaphatóak a többi a szemetesben végezte. :-(

Kanizsár Dorottya

Ez a desszert a szégyen kategória. Nem ártana levenni a receptet és s?r?n elnézést kérni azoktól, akik energiát és pénzt pazaroltak az elkészítésére. Becsületb?l kóstolta meg a családom. Majd ment a szemétbe.

Tokár Péter

Valóban szégyen és nagy csalódás, biztosan hibás a tészta része is és a töltelék része is. Jó lenne, ha el?bb tesztelné a receptet beküld?, miel?tt kiteszi nagy nyilvánosság elé (ráadásul a TV Paprika oldalán is kint van)...

endreszv

Május 31-én nyomtattam ki ezt a receptet. Az akkori változat szerint a tésztához 15 dkg vajat kellett adni. A tészta kikeverés után összegyúrható gombóccá, és ki is nyújtható miután minimum egy órát állt h?t?ben. Kétszer megsütöttem eperrel, mindkétszer nagyon finom volt. Most vasárnap málnával és laktózmentes tejtermékekkel sütöttem, de ez lett a legfinomabb.

Miss Lemon

Kedves Hozzászólók! A tésztában eredetileg 15 dkg vaj szerepelt, vélhet?en egy szerkesztési hiba miatt került a receptbe a helytelen mennyiség, amit most javítottunk és elnézéseteket kérjük érte! További kellemes sütés-f?zést! Kata

Bodon Judit dietetikus

Én is elkészítettem a receptet kb. 2 hete. A vaj nálam is 15 dkg lett, és nem 6, hanem 7-8 ev?kanálnyi (70-80 ml) hideg vízzel állt össze a tészta, ezt nyilván óvatosan érdemes adagolni. Kézzel gyúrtam össze a tésztát, nem géppel, ahogy az omlós tésztát szokás. De ezekkel a mennyiségekkel összeállt teljesen jól. ment a h?t?be, utána is jól kezelhet? volt. Én egy nagy lapos piteformában sütöttem. nekem nincs ilyen súlyborsóm, de nem emelkedett meg a tészta nagyon az el?sütés során, teljesen kezelhet? volt. Szubjektív élmény, hogy a fél kg túró nekünk sok volt (pedig szeretjük a túrós sütiket) és mindenképpen érdemes áttörni a túrót. A krémbe 15 dkg cukor helyett került 7 dkg cukor+1 cs vaníliás cukor (így is b?ven elég édes volt), az epret sem cukroztam meg felhasználás el?tt, hanem csak rátettem a krémre és itt szórtam meg egy kis barna cukorral még. Annak ellenére, hogy elég nagy volt a piteformám, 30 dkg epret tudtam elhelyezni a tetején, igaz, csak egy rétegben, lehet, h. jobban kellett volna tuszkolnom a krémbe, hogy a 60 dkg is ráférjen. Pedig szeretjük az epret, nem akartam spórolni. :) Nekem egy nagyon régi, nagyon rozoga süt?m van, semmi légkeverés meg ilyesmi :), így is sütöttem viszont 40-45 percet MÉG pluszban (180 fokon), ekkor sült át a krém és cserébe nem égett meg a tészta (emiatt mondjuk kicsit aggódtam). Bár elvileg ez a süti kanalazós, lágy krémes, csak ezt akkor még nem tudtam. Így teljesen átsütve egyébként nagyon klassz lett - igaz, a fenti recepthez lehet, h. már nem sok köze volt. :D Szóval ha valaki gondolja, érdemes azért próbálkozni vele. :)

Baba89

Ez lett életem legrosszabb süteménye! Már bánom, hogy nekifogtam, és hogy csak kés?n olvastam el a kommenteket... úszik a sütemény alja, a teteje megégett, holott majdnem 2 órán át(!) sütöttem lassú lángon, mert nagy lángon nem is mertem...ezt a borzalmat illene letörölni! Sajnálom rá a kidobott pénzt! És egy dolog, hogy nem sült át, de még az íze is borzalmas!

katushejj

A szépen kibélelt piteformában a tészta szélei egyszer?en megolvadtak és lefolytak a forma közepébe. Hiába sütöttem vakon 15 percet, és utána még a töltelékkel, szinte az egész tészta nyers maradt... Sajnos nem aratott nagy sikert.

pitypang54

Nem tudom, hogy ki mit ront el ezzel a sütivel, de az el?ttem szólókat olvasva picit módosítottam (paraszti logikával) és tökéletes lett a végeredmény. A tészta egy éjszakát volt h?t?ben. A töltelékbe csak 2 nagy méret? tojás került + 1 ev?kanál búzadara a biztonság kedvéért. Az el?sütés után a teljes sütés ideje jóval hosszabb, figyelni kell, hogy szépen piruljon a széle, s?t a közepe is, ez süt? függ?, de a 10-15 perc semmi esetre se elég!!! 180 fokon 1 óra!!! volt nálam, és csuda lett :-)

Hozzávalók

Hozzávalók

Tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek