r
Nosalty Logó

Epres panna-cotta torta

Csibedina
Epres panna-cotta torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

730
Kalória
11.6g
Fehérje
52.1g
Szénhidrát
54.4g
Zsír
158.8g
Víz
208.9g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
29.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    435.5 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    416.7 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1270.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 5820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, majd beszórjuk morzsával.
  2. A kókuszreszeléket lassú tűzön megpirítjuk, ügyelve arra, hogy meg ne égjen (amikor már kellemesen illatozik, lekapcsoljuk alatta a gázt,és átrakjuk egy üvegvagy porcelán edénybe).
  3. A puha vajat összedolgozzuk a 10 dkg cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd beleforgatjuk a liszt, sütőpor és pirított kókuszreszelék keverékét, és hozzáadjuk az 5 evőkanál tejet.
  4. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tortaformában, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  5. Ha kész a tésztánkkihűtjük, közben elkészítjük a krémet.
  6. 400 ml tejszínt5 dkg cukorral (ízlés szerint emelhető ez a mennyiség), a 2 csomag Bourbon vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, és a forrást követően 5 percig még főzzük.
  7. Valamelyest kihűtjük, csomómentesen belekeverjük a zselatint, hozzáadjuk a tejfölt.
  8. A maradék 200 ml tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos masszához keverjük úgy, hogy egynemű legyen.
  9. A tortalapra rásimítjuk a krém felét (ekkor a karima még körülöleli a lapot), megszórjuk friss, apró darabokra vágott eperrel, és erre ráhalmozzuk, és elegyengetjük a krém második felét.
  10. Minimum 4 órára a hűtőbe tesszük, ezt követően távolítható el a tortaformáról a karima (ha szükségesvagy jónak látjuk, vágjuk körbe a torta szélét, ezzel is segítve a leválasztást a karimáról).
  11. Tejszínhabbal, eperrel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 7 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Viszonylag hosszú kihagyás után készítettem el ezt a több receptből "összevadászott" tortát a húgom születésnapjára. Mentségemre szóljon, igazoltan voltam távol a konyhától, ugyanis idő közben megszületett a kisfiam, akivel naphosszat nem tudok betelni, így sokszor az egyszerű konyhai műveletekre sem marad idő, nem hogy a kreatívabb részére, illetve a receptek feltöltésére. Szóval, nekem ezért is fontos ez a recept... Egy új fejezet kezdődött az életemben, de egészen biztos, hogy ebben a fejezetben is szerepet fog kapni a sütés-főzés. :-)

További receptek

Túró Rudi pitetorta

Nem túlzás azt állítani, hogy a Túró Rudi az egyik legkedveltebb hazai túrós édességünk. Ráadásul házilag is könnyen és olcsón elkészíthetjük! Ennek a legfőbb előnye az, hogy ...

Gerzsenyi Flóra

Morzsás, csokis túrótorta

Szeretek a színekkel, formákkal játszani sütés-főzés közben. A legutóbbi kerti grill party-ra készített süteményem nagy sikert aratott. Most megosztom veletek. Próbáljátok ki!

Lizinka_

Címlapról ajánljuk

Top Receptek