Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mogyorós-karamellás torta

Epres-mogyorós-karamellás torta
Epres-mogyorós-karamellás torta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első tavaszi gyümölcsünk, bár még nem az igazi.... de már muszáj volt.:)

hozzávalók / 8 adag

Alj:

  • 20 dkg darált háztartási vagy zabkeksz
  • 5 dkg darált törökmogyoró
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek tej

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg eper turmixolva
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs zselatinfix
  • 10 dkg porcukor

Tetejére:

  • 20 dkg eper darabolva
  • 1 nagy marék törökmogyoró durvára törve
  • 2 ek karamellkrém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alap hozzávalóit összekeverjük, belenyomkodjuk a piteformába egyenletesen, és amíg a krémet készítjük, addig a fagyasztóba tesszük.
  2. A krémhez az epret összeturmixoljuk, a mascarponéval és cukorral kikeverjük.
  3. A tejszínt a zselatinfixszel felhabosítjuk, és hozzádolgozzuk az epres keveréket.
  4. Ezt a lapra simítjuk.
  5. A tetejére rákockázzuk az epret, megszórjuk a mogyoróval, és megcsurgatjuk a karamellkrémmel.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 832
elküldve: 1
receptkönyvben: 248
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sütés nélküli epertorta, mascarponés epertorta, epres mogyorótorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!