r
Nosalty Logó

Tejszínes epertorta sandraa konyhájából

NS
Tejszínes epertorta sandraa konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Díszítés

441
Kalória
10.3g
Fehérje
38.6g
Szénhidrát
27.9g
Zsír
91.6g
Víz
184.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
25.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Összesen 5283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    334.6 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4930.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1134 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    2169 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    462.7 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1098.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 5283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját az 1/3 cukorral fehéredésig, a fehérjét a 2/3 cukorral keményre verjük.
  2. A sárgáját egy kevés fehérjehabbal fellazítjuk, beleszitáljuk a lisztet, óvatos, határozott mozdulatokkal elkeverjük, majd a maradék habot is óvatosan belekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tortakarikában 180 fokon megsütjük.

A krémhez

  1. Az epret, porcukrot, Triple Secet, citromlevet, vanília kivonatot, vagy -rudat egy tálba tesszük, botmixerrel simára keverjük.
  2. A tejszínhabot keményre verjük, egy habkártyányit beleteszünk az epres krémbe, elkeverjük, majd az epres krémet öntjük a tejszínhabhoz. Hűtőbe tesszük.
  3. A kihűlt piskótát 3 részbe vágjuk.
  4. A lapzselatinról (amit korábban vízbe áztattunk) leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatos kevergetés mellett (kb 10-20 mp). Nem szabad felforralni!
  5. A zselatint vékony sugárban csurgatjuk az epres krémhez, majd ezzel a krémmel betöltjük a tortát, egy keveset pedig a tetejére és az oldalára is kenünk.

Díszítés

  1. A friss epret (vagy bármilyen más gyümölcsöt) félbe vágjuk. A tejszínt keményre verjük, habzsákba tesszük.
  2. A szeletelt mandulával körbepanírozzuk a torta oldalát.
  3. Habrózsákat formázuk a torta tetejére, eperrel kirakjuk és a zselé hátoldalán található recept alapján elkészítjük a zselét, és a torta tetejére öntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Barátnőm születésnapi tortája :) Bármilyen szezonális, fagyasztott vagy befőtt gyümölcsből elkészíthető.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...