r
Nosalty Logó

Tejszínes epertorta sandraa konyhájából

NS
Tejszínes epertorta sandraa konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Díszítés

441
Kalória
10.3g
Fehérje
38.6g
Szénhidrát
27.9g
Zsír
91.6g
Víz
184.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
25.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Összesen 5283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    334.6 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4930.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1134 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    2169 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    462.7 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1098.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 5283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját az 1/3 cukorral fehéredésig, a fehérjét a 2/3 cukorral keményre verjük.
  2. A sárgáját egy kevés fehérjehabbal fellazítjuk, beleszitáljuk a lisztet, óvatos, határozott mozdulatokkal elkeverjük, majd a maradék habot is óvatosan belekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tortakarikában 180 fokon megsütjük.

A krémhez

  1. Az epret, porcukrot, Triple Secet, citromlevet, vanília kivonatot, vagy -rudat egy tálba tesszük, botmixerrel simára keverjük.
  2. A tejszínhabot keményre verjük, egy habkártyányit beleteszünk az epres krémbe, elkeverjük, majd az epres krémet öntjük a tejszínhabhoz. Hűtőbe tesszük.
  3. A kihűlt piskótát 3 részbe vágjuk.
  4. A lapzselatinról (amit korábban vízbe áztattunk) leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatos kevergetés mellett (kb 10-20 mp). Nem szabad felforralni!
  5. A zselatint vékony sugárban csurgatjuk az epres krémhez, majd ezzel a krémmel betöltjük a tortát, egy keveset pedig a tetejére és az oldalára is kenünk.

Díszítés

  1. A friss epret (vagy bármilyen más gyümölcsöt) félbe vágjuk. A tejszínt keményre verjük, habzsákba tesszük.
  2. A szeletelt mandulával körbepanírozzuk a torta oldalát.
  3. Habrózsákat formázuk a torta tetejére, eperrel kirakjuk és a zselé hátoldalán található recept alapján elkészítjük a zselét, és a torta tetejére öntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Barátnőm születésnapi tortája :) Bármilyen szezonális, fagyasztott vagy befőtt gyümölcsből elkészíthető.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek