Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés pudingos epertorta

Mascarponés pudingos epertorta
Mascarponés pudingos epertorta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan itt az eperszezon, de még mindig van a mélyhűtőmben több zacskónyi finomság. Mascarpone is volt itthon, és az mindenki kedvence. Ez a torta született belőle, és mivel a krém túl sok lett, és hogy ne együk meg "csak úgy",  a kimaradó mennyiségből még futotta 4 koktélos pohárnyi Fehércsokis-epres krémre is.

Ha ettől a maradéktól eltekintünk, akkor szerintem 25 dkg mascarpone is elég a krémhez. Az árnál is azt fogom megjelölni.

És lehet, hogy legközelebb én lebutítom 3 tojásosra a tésztát, mert így olyan magas lett, hogy alig tudtam mivel befedni a hűtőben.

A recept egy Ráma süteményes füzetben talált finomság újragondolása.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg margarint és a sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A kapcsos tortaformát kikenjük margarinnal, és beszórjuk liszttel, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben  tűpróbáig (25-30 perc) sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. Közben elkészítjük a krémet. A kiolvadt eperről a levét leöntjük, az eperszemeket összeturmixoljuk, és szűrőn vagy szitán átnyomkodjuk, hogy az apró magvaktól megszabaduljunk. (Ez a leghálátlanabb feladat az egészben!:)) Kapunk kb. 2 dl tömény epervelőt. A tejet a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk az epervelőt, és kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  4. Ha kihűlt az eperpuding, robotgéppel fellazítjuk, majd  2-3 részletben hozzáadjuk a mascarponét.  Közben a fél dl tejben elkeverjük a zselatint, és az epres krémhez csurgatjuk.
  5. A tésztán elterítjük a krémet, kirakjuk a fagyott vagy félig kiolvadt eperszemekkel.
  6. A tortazselét előírásszerűen elkészítjük az előzőleg kiolvadt eperlével (2,5 dl kell belőle) és cukorral, és a gyümölcsre öntjük. Kedvünk szerint mandulaforgáccsal is díszíthetjük.
  7. Pár óra hűtés után tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 16 596
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
253 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, eperkrémes torta, mascarponés torta eperrel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Mon, 2013-12-23 20:46

Jajj de jó, hogy megírtad! Köszönöm! :) Annyira örülök, hogy ízlik, és nagyon köszi, hogy észrevetted a hiányosságot. Kijavítom. Boldog karácsonyt!

Medsyst.e
Medsyst.e Thu, 2017-05-25 13:29

Szia! Szuperül néz ki a torta,most fogom elkészíteni. De nekem is többször át kellett olvasnom,hogy a puding hova is kerül....Persze rájöttem, de egyértelműbb lenne, ha átírnád a receptet :)

Opelangel
Opelangel Mon, 2013-12-23 19:34

Szia!!! Ezt a receptet már nagyon sokszor megcsináltam...ez a torta tuti siker!!!! Eddig mindig el volt ájulva tőle mindenki!! Szülinapra is készítettem már ajándékba, nem lehet megunni :) . Annyi hogy a 3. pontnál nem írtad oda , hogy rakjuk bele a pudingport, így legelőször majdnem kihagytam belőle :) Most karácsonykor is ezt kérte a család! Köszönöm, hogy feltöltötted!!! :)

633
tojás 4 db
cukor 16 dkg
margarin 8 dkg
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 14 dkg
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
eper 30 dkg
tej 2.5 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 6 ek
mascarpone 50 dkg
zselatin 1 ek
tej 0.5 dl
eper 30 dkg
tortazselé 1 csomag
cukor 2 ek
mandulapehely 1 ek