r
Nosalty Logó

Epres-mogyorós-karamellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Napfény és fűszer
Epres-mogyorós-karamellás torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Alj

Krém

Tetejére

Összesen 592 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Alj

Krém

Tetejére

Összesen 4737 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Alj

Krém

Tetejére

Összesen 321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 592 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    380.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2800 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    1268 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 4737 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

Alj

Krém

Tetejére

Elkészítés

Alj

  1. Az alap hozzávalóit összekeverjük, belenyomkodjuk a piteformába egyenletesen, és amíg a krémet készítjük, addig a fagyasztóba tesszük.
  2. A krémhez az epret összeturmixoljuk, a mascarponéval és cukorral kikeverjük.
  3. A tejszínt a zselatinfixszel felhabosítjuk, és hozzádolgozzuk az epres keveréket.
  4. Ezt a lapra simítjuk.
  5. A tetejére rákockázzuk az epret, megszórjuk a mogyoróval, és megcsurgatjuk a karamellkrémmel.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 306
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 19845
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Epres-mogyorós-karamellás torta
Napfény és fűszer 34 recept

Első tavaszi gyümölcsünk, bár még nem az igazi.... de már muszáj volt.:)

Hozzávalók

Alj

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

„Most örülök, hogy tudom, hogy nem hal meg egy tehén...

A vegánsággal kapcsolatban az egyik leggyakoribb ellenvetés, hogy az állati eredetű élelmiszerek nélkül az ember nem visz be fontos tápanyagokat. Különösen a fehérjét szokták zászlójukra tűzni a kritikus hangok, de a legjobb cáfolatot erre az érvre épp az egyre sokasodó sportolók száma adja meg, akik vegán étrenden is képesek ember feletti teljesítményt nyújtani. Shane Tusup maga is több éve elhagyta az állati eredetű élelmiszereket – a Veganuár hónap lezárásaként vele beszélgettünk a sport és vegán táplálkozás kapcsolatáról.

Szász Nóri

További cikkek