r
Nosalty Logó

Epres-krémes süti

NS
Epres-krémes süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krémes réteg

Márványozás

881
Kalória
14.2g
Fehérje
73.2g
Szénhidrát
59.8g
Zsír
76g
Víz
258.7g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
51.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krémes réteg

Márványozás

Összesen 881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krémes réteg

Márványozás

Összesen 2641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krémes réteg

Márványozás

Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    228 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 2641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Van ugye két tojásunk, egy kis vanília arománk és a cukor, amit jó alaposan elkeverünk.
  2. Közben már a fehér csokink és a vajunk vízgőz felett elkezd olvadozni, amit szerintem kavargassunk szépen, nehogy leégjen, majd mehet bele a tojásos masszába.
  3. A liszt eközben már türelmetlenül ott lesz a bal kezünkben, hogy ezt is hozzátegyük a tésztaszerűséghez, hogy aztán simára keverjük.
  4. Sütőpapír, nálam 20 cm-es tortaforma (választhatunk bármilyen kisebb tepsit), és belekanalazzuk a tésztát.

Krémes réteg

  1. Minden hozzávalót egy az egyben mixeljünk össze, majd lassan-óvatosan helyezzük rá a tésztára (nem folyik össze a két réteg, és el is oszlik a krém).

Márványozás

  1. Gyakorlatilag az eperből és a cukorból főznünk kell egy kis eperlekvárt, a trükk, hogy legyen jó sűrű.
  2. Ha kész, akkor kanállal tegyük rá a krémes rétegre, majd egy evőeszköz végével kezdjük el márványozni, pontosabban összehúzgálni, összekavarni a két réteget.
  3. Mehet a sütőbe, nekem 25 perc kellett, de ellenőrizzük közben.
  4. Javaslom hűtve enni, vagyis mindenképpen hűtő hidegen egyétek, elképesztően jó lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezer éve szemezünk Sütidoboz receptjével, de valami mindig hiányzott hozzá. És akkor úgy alakult egy vasárnap délután, hogy már csak azt vettem észre, hogy percenként nyitogatom a hűtőt, nem bírtam abbahagyni az evést. Ez a nembrownie blondie olyan finom, hogy csak na.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek