r
Nosalty Logó

Banános-nutellás brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kaldo
Banános-nutellás brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3141.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 3600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat leszitáljuk egy nagyobb tálba, és alaposan összekeverjük.
  2. Egy másik edényben egyenletesen elkeverjük a tojást, olajat és a tejet.
  3. A nedves masszát hozzáöntjük a száraz, elkevert alapanyagokhoz, és alaposan eldolgozzuk.
  4. A masszához hozzáadjuk nutellát, és ezt is alaposan elkeverjük.
  5. A kész masszát beleöntjük egy tepsibe (én teflonosat használok, szükség esetén kikenhetjük vajjal), hagyjuk, hogy kicsit szétfolyjon magától.
  6. Banánkarikákkal megszórjuk a tetejét, és 220 fokos előmelegített sütőben, alul-felül sütés mellett 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 11463
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami gyorsat és egyszerűt akartam, benéztem a hűtőbe, és kiadta az agyam, hogy csináljunk brownie-t, de mivel nem volt itthon táblás csoki, így kitaláltam egy alternatív megoldást a krémességre, ami így a nutella lett, illetve imádom a gyümölcsös sütiket, így nem maradhatott el a banán. Ez volt életem első brownie-ja, amit sütöttem és egyben ettem is. A bíráknak és nekem is ízlett, kívül szilárd, belül krémes, de még nem folyós. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek