r
Nosalty Logó

Epres-krémes palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Epres-krémes palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintához

A mártáshoz és a töltelékhez

Összesen 597 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintához

A mártáshoz és a töltelékhez

Összesen 2382 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintához

A mártáshoz és a töltelékhez

Összesen 119 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 597 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1903.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 2382 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A mártáshoz és a töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintához a hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk. Majd minimum fél óra pihentetés után olajjal kikent teflonserpenyőben kb. 8 db vékony palacsintát sütünk.
  2. A mártáshoz az epret megmossuk, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, félbe, negyedbe vágjuk, mélyebb tálba tesszük. Összeforgatjuk 100 g porcukorral és a citrom levével, lefedjük, 30 percig pácoljuk-érleljük, majd a levével együtt lábasba öntjük.
  3. Fedő nélkül 5 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a 0,5 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak felforraljuk-besűrítjük, melegen tartjuk.
  4. A töltelékhez a pudingporból, a tejből és a maradék 50 g porcukorból krémet főzünk, hagyjuk langyosra hűlni, aztán belekeverjük a rumot.
  5. Megtöltjük a palacsintákat, és zsebkendőszerűen összehajtjuk. Kissé egymásra csúsztatva egy diónyi vajjal kikent sütőtálba tesszük.
  6. Részlegesen bevonjuk az epermártással, megszórjuk egy kevés porcukorral, és 250 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1983
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Ajánló

Az eredeti recept vaníliás pudingport használ, de étcsokissal még nagyobb az élmény :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Legelső saját szakácskönyvemből, Lajos Maritól származó recept. A palacsinta elkészítésénél az a lényeg, hogy ne vastag palacsintát süssünk. A recept 4 személyre, kb. 8 db palacsintára szól, de tapasztalatból tudom, hogy nyugodtan lehet többet készíteni.  :)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A palacsintához

A mártáshoz és a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek