r
Nosalty Logó

Epres-krémes palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Epres-krémes palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintához

A mártáshoz és a töltelékhez

Összesen 597 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintához

A mártáshoz és a töltelékhez

Összesen 2382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintához

A mártáshoz és a töltelékhez

Összesen 119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 597 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1903.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 2382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A mártáshoz és a töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintához a hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk. Majd minimum fél óra pihentetés után olajjal kikent teflonserpenyőben kb. 8 db vékony palacsintát sütünk.
  2. A mártáshoz az epret megmossuk, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, félbe, negyedbe vágjuk, mélyebb tálba tesszük. Összeforgatjuk 100 g porcukorral és a citrom levével, lefedjük, 30 percig pácoljuk-érleljük, majd a levével együtt lábasba öntjük.
  3. Fedő nélkül 5 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a 0,5 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak felforraljuk-besűrítjük, melegen tartjuk.
  4. A töltelékhez a pudingporból, a tejből és a maradék 50 g porcukorból krémet főzünk, hagyjuk langyosra hűlni, aztán belekeverjük a rumot.
  5. Megtöltjük a palacsintákat, és zsebkendőszerűen összehajtjuk. Kissé egymásra csúsztatva egy diónyi vajjal kikent sütőtálba tesszük.
  6. Részlegesen bevonjuk az epermártással, megszórjuk egy kevés porcukorral, és 250 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2091
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Ajánló

Az eredeti recept vaníliás pudingport használ, de étcsokissal még nagyobb az élmény :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legelső saját szakácskönyvemből, Lajos Maritól származó recept. A palacsinta elkészítésénél az a lényeg, hogy ne vastag palacsintát süssünk. A recept 4 személyre, kb. 8 db palacsintára szól, de tapasztalatból tudom, hogy nyugodtan lehet többet készíteni.  :)

Hozzávalók

A palacsintához

A mártáshoz és a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...