Nosalty Logó

Tepsiben sült epres palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Tepsiben sült epres palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 323 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1291 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 323 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 1291 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztből, a tojásból, a sóból, a cukorból, a tejből, és a vízből palacsintatésztát készítünk.
  2. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és felvágjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és eloszlatjuk rajta az epreket.
  4. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 87402
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a tepsiben sült almás palacsinta egy változata. Most, hogy itt az eperszezon, gondoltam kipróbálom eperrel is, és nagyon finom volt így is.

Hozzászólások

animoni

Szia! Tudnál mondani egy tepsi méretet? Köszi!

Flóra

Szia! Amikor én csináltam most, akkor csak a felét készítettem el, és így 18x27-es tepsit használtam, tehát ennél valamivel nagyobb kell. Sajnálom, hogy nem tudok pontos méretet megadni :(

Bató Edit

Szia Flóra! Ezt az epres finomságot el fogom készíteni, vasárnapi ebéd utáni desszert gyanánt. Köszi! :-)

Flóra

Szia! Nagyon finom, remélem neked is ízleni fog :)

Törölt felhasználó

most lett kész, de nyers maradt picit a tészta. milyen vastagon kell a tészát a tepsibe rakni?

Flóra

Kb. olyan 1-2 cm vastagon. Legközelebb próbáld t?próbával, és ha még nyers kicsit, akkor tedd vissza 5-10 percre.

Törölt felhasználó

szia! És ha nekem nem légkeveréses a sütöm? :-(

Törölt felhasználó

Kedves Losoncziné Gondár! Bocs, hogy én írok vissza, de a légkeveréses süt? csak annyiban segít, hogy az ételek egyenletesebben sülnek benne a légkeverés miatt. A Te esetben a sima süt?be nyugodtan berakhatod, de a sütési h?mérséklethez mindig hozzá kell adni 20°C fokot - így most jelen esetben 200 fok lesz az eredmény, bár én lehet, hogy óvatos lennék ennél a palacsintánál, és csak 190 re raknám be. Gázsüt?ben pedig er?s közepes, majdnem teljes láng. Remélem tudtam segíteni, hogy semmi ne tarthasson vissza a finomság elkészítésében! :) Üdv: Mrs Smith

Flóra

Pontosan :) Jó étvágyat! :)

Törölt felhasználó

Szia én is kipróbáltam nagyon fini.De nekem odaragadt a papírhoz nincs valami tipped amit?l könnyen leválna róla el?re is köszike.

Törölt felhasználó

Szia Judit1983! Próbáld meg a tepsit nagyon vékonyan kikenni olajjal vagy margarinnal és úgy simítsd rá a süt?papírt, majd öntsd bele a masszát. Nekem ez bevált, piskótát és kevert tésztát is mindig így sütök. A tészta nem veszi fel a zsiradékot, csak könnyebben elválik a papírtól. Üdv.Forest.

Törölt felhasználó

Szia Judit1983! Próbáld meg a tepsit nagyon vékonyan kikenni olajjal vagy margarinnal és úgy simítsd rá a süt?papírt, majd öntsd bele a masszát. Nekem ez bevált, piskótát és kevert tésztát is mindig így sütök. A tészta nem veszi fel a zsiradékot, csak könnyebben elválik a papírtól. Üdv.Forest.

Törölt felhasználó

Köszi legközelebb megpróbálom úgy.

Flóra

Még azt is megpróbálhatod, hogy szilikonos süt?papírt használsz, én azt szoktam.

Törölt felhasználó

Köszi szépen az ötletet.

Klaudia

Szia, elkészítettem az epres palacsintát, nem légkeveréses süt?ben, de legalább 55 percet sütöttem és alacsony h?fokon, hogy ne égessem oda, mégis a bele olyan ragacsos(kicsit) lett, (mondjuk azért meglehet enni). Mi lehet vajon az oka?

Flóra

Szia! A belseje egy nagyon picit ragacsos, akármeddig sütöd is. Ha t?próbával ellen?rzöd, és a villára/pálcára nem ragad tészta, akkor jó.

Klaudia

Köszönöm!

ritymi

Végre vmi, amivel nem kell órákat bajlódni és még a finnyás férjemnek is tetszik! Köszi a receptet!

Flóra

Szívesen :)

Törölt felhasználó

és ha pld cseresznyével szeretném elkészíteni, akkor sem lesz baj ugye?

Flóra

Igen, szerintem azzal is lehet. Olyan gyümölccsel nem lehet, aminek nagyon sok a leve (pl. görögdinnye)

Törölt felhasználó

megcsináltam és nagyon fincsi lett. Akartam ma vinni kóstolót az osztálytársaimnak, de apukám megette :)

Flóra

Ezek szerint finom cseresznyével is :) Legközelebb lehet, hogy azzal csinálom én is :)

Törölt felhasználó

Elkészítettem, kb. 10 perc alatt eltüntette a család...:) Holnapra újra ezt rendelték. Köszi, Flóra! :)

Flóra

Szia! Örülök, hogy ízlett :)

Törölt felhasználó

Kedves Flóra! Szeretném ma elkészíteni, Anyukám is csinált már hasonlót....... :) Kérdésem az lenne, hogy ha keverek bele egy fél (vagy egész) zacsi süt?port, akkor nem emelkedik meg egy kicsit? Vagy palacsinta tésztánál ez nem lehetséges????? És ha tejszínes/vaníliás pudingport teszek bele, akkor nem lesz kicsit tömörebb a tészta? (olvastam, hogy valakinek túl nyers lett belül) El?re is köszi a választ, üdv, Ruszkicsaj

Flóra

Szia! Szerintem süt?portól meg fog elmelkedni (ahhoz lehet hasonló, mint az amerikai palacsinta, csak az nem a süt?ben van). Ha teszel bele, akkor inkább csak egy fél zacskót tegyél. Azt sajnos nem tudom, hogy a pudingpor milyen hatással van a tésztára, de próba szerencse, úgyhogy ha gondolod tegyél bele egy fél zacskóval :) Üdv, Flóra

Törölt felhasználó

Nos, elkészült........hú, igen sz*r lett! Ne tegyetek bele pudingport!!!!!!

Flóra

Sajnálom, ezek szerint a pudingpor nem jó bele :(

Törölt felhasználó

Szia! Én kipróbáltam nektarinnal és teljes ki?rlés? liszttel a te recepted szerint, és xilittel édesítettem, sajnos leragadt, de finom lett. A férjemnek is ízlett, pedig ? nem édes szájú! Köszi :)

Flóra

Szia! Én is csináltam már nektarinnal, úgy is finom :) Örülök, hogy ízlett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.