Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres képviselőfánk-torta mandulakrokanttal

Epres képviselőfánk-torta mandulakrokanttal
Epres képviselőfánk-torta mandulakrokanttal
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az egyszerűen elkészíthető süteményeket, krémeket, amit ez a recept is igazol. Az alap égetett tészta, a krém pedig nagyon finom a friss zamatos epertől. Érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Krém

Mandulakrokant

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, egy 18 cm-es, kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát pedig kivajazzuk, és behintjük liszttel.
  2. A vizet a sóval felforraljuk, beledobjuk a vajat, majd amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavargatjuk-égetjük, amíg a massza el nem válik az edény oldalától (kb. 2-3 perc). Ezután kissé lehűtjük, és a meleg masszához egyesével - robotgéppel - beledolgozzuk a tojásokat.
  3. A masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és fél cm-es távolságra, körkörös csíkokat húzunk a forma aljába, majd betesszük a sütőbe. 10 perc után lejjebb vesszük a hőfokot 175 °C-ra, és kb. 25-30 percig sütjük (közben ne nyitogassuk a sütőajtót).

Krém

  1. Az epret feldaraboljuk, meglocsoljuk citromlével, és a cukorral együtt szószos állagúra főzzük. A tejszínt felverjük, és összeforgatjuk az eperszósszal.

Mandulakrokant

  1. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat, és összeforgatjuk a mandulával. Sütőpapírra kenjük, és ha megszilárdult, apróbb darabokra törjük.

Összeállítás

  1. A tejszínes epres krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Kirakjuk félbevágott eperszemekkel, és rászórjuk a mandulakrokantot.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 723
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperkrémes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

408
vaj 5 dkg
víz 130 ml
1 csipet
finomliszt 125 g
tojás 3 db
eper 25 dkg
cukor 4 ek
citromlé 1 teáskanál
növényi tejszín 200 ml
cukor 5 dkg
vaj 1 tk
mandulapehely 1 ek