Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres feketeerdő torta

Epres feketeerdő torta
Epres feketeerdő torta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedves tortánk a fekete-erdő. Májusban meggy híján saját termésű eperből készítettük el. A krémből lespóroltuk a cukrot, de senkinek sem hiányzott.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

ajánlat

Születésnapi tortának  kiváló. 

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta elkészítése

  1. A tojássárgát habosra elkeverjük a cukor 1/3 részével. A fehérjét a cukor 2/3-val keményre felverjük.
  2. A cukros tojássárgához óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabot, kakaóport és a lisztet.
  3. 24 cm-es tortaformába sütőpapírt helyezünk, beleöntjük a masszát, és 175 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése

  1. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.12 szemet félreteszünk a díszítéshez. Aki a tetejét be szeretné borítani vele, többet hagyjon ki.
  2. Az epret vagy feldaraboljuk kisebb kockákra, vagy burgonyatörővel összenyomkodjuk. Eperlekvárral elkeverjük a nyers gyümölcsöt.
  3. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.

A torta összeállítása

  1. A piskótát 3 részre vágjuk.
  2. Az epres massza felét az egyik lapra kenjük, rá a tejszín 1/3-át, újra piskóta, epres massza, tejszínhab. A harmadik lapot ráillesztjük, és tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát.
  3. Tetejére habrózsát nyomunk, s a félretett eperrel díszítjük. Megszórjuk csokoládéforgáccsal, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 623
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Xibig

Mióta szakács: 2015.06.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Epres fekete-erdő torta, születésnapi torta, epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

363
tojás 6 db
finomliszt 10 dkg
cukor 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
eper 40 dkg
eperlekvár 20 dkg
habtejszín 7.5 dl
habfixáló 3 csomag
csokoládéforgács 3 ek