r
Nosalty Logó

Epres feketeerdő torta

Xibig
Epres feketeerdő torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

366
Kalória
6.1g
Fehérje
36.6g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
92.8g
Víz
159.5g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
23.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 4382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskóta elkészítése

A krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 222 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    272.4 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3643.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    439.7 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2520 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1594 micro
Összesen 4382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A piskóta elkészítése

  1. A tojássárgát habosra elkeverjük a cukor 1/3 részével. A fehérjét a cukor 2/3-val keményre felverjük.
  2. A cukros tojássárgához óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabot, kakaóport és a lisztet.
  3. 24 cm-es tortaformába sütőpapírt helyezünk, beleöntjük a masszát, és 175 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése

  1. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.12 szemet félreteszünk a díszítéshez. Aki a tetejét be szeretné borítani vele, többet hagyjon ki.
  2. Az epret vagy feldaraboljuk kisebb kockákra, vagy burgonyatörővel összenyomkodjuk. Eperlekvárral elkeverjük a nyers gyümölcsöt.
  3. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.

A torta összeállítása

  1. A piskótát 3 részre vágjuk.
  2. Az epres massza felét az egyik lapra kenjük, rá a tejszín 1/3-át, újra piskóta, epres massza, tejszínhab. A harmadik lapot ráillesztjük, és tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát.
  3. Tetejére habrózsát nyomunk, s a félretett eperrel díszítjük. Megszórjuk csokoládéforgáccsal, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 24

Egyik kedves tortánk a fekete-erdő. Májusban meggy híján saját termésű eperből készítettük el. A krémből lespóroltuk a cukrot, de senkinek sem hiányzott.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...