Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres brownie 2. - créme fraiche-habbal

Epres brownie 2. - créme fraiche-habbal
Epres brownie 2. - créme fraiche-habbal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tömény csokis brownie mellé frissességet visznek az eperdarabok és a savanykás crème fraîche-hab.

hozzávalók / 6 adag

A brownie-hoz

A créme fraiche-habhoz

ajánlat

Ha nem kapunk crème fraîche-t, tejföllel is készíthetjük, ez esetben viszont 2 ek tejszínt is keverjünk bele.
Illetve házilag is készíthetünk crème fraîche-t, bár az időigényesebb: 2 dl langyosra melegített tejszínben keverjünk el 2 ek élőflórás joghurtot, vagy írót (ha kapunk) és 24-48 órán át tartsuk langyos helyen. Így egy hígabb állagú crème fraîche-t kapunk. Ha az állagán sűríteni szeretnénk, tegyük többrét hajtott gézlapba, kössük össze, mint egy batyut, dugjunk át rajta egy fakanalat és lógassuk egy edénybe. A gravitáció elvégzi a dolgát.
Jelen desszerthez kiváló a hígabb crème fraîche is, sőt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brownie-t az itt leírt módon elkészítjük, de úgy, hogy óvatosan beleforgatunk 15 deka apróra vágott epret.

A créme fraiche-hab készítése:  


  1. Az epret jó alaposan pürésítjük (ez turmixgéppel, konyhai robotgéppel több perc) majd finom szitán átszűrjük, ha kell, kétszer. Kb. bő 1 dl levet ad.
  2. A créme fraiche-t, az eperlevet és kevéske porcukrot- kb 1 teáskanálnyit (figyelem, savanykás legyen!) jól eldolgozunk, majd egy szifonba töltjük és egy patront engedünk bele, jól összerázzuk, hűtjük.
  3. A langyosra hűlt brownie-t szeleteljük, és a jól behűtött habbal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 553
elküldve: 3
receptkönyvben: 343
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

brownie eperrel és epres crème fraîche-habbal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsusz
zsusz Tue, 2015-12-15 20:41

Kedves Juci!
Milyen ízűnek kell lennie a créme fraiche-nek? Az ajánlat részben olvastam,natúr joghurtot(Danon) kevertem bele,de csak a joghurt ízét érzem....Már 24 órája áll. Várhatok más ízt,vagy édesítsem? Válaszodat köszönöm. Üdv.: Zsuzsa

amanda
amanda Sat, 2012-06-02 19:53

szia Juci,
ezen mennyire erzodik az eper?:)
köszi
amanda

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2011-03-20 17:11

Szia Juci!
Azt szeretném kérdezni, hogy a brownie-hoz az itt megadott mennyiségek az általad forrásként megjelölt brownie-nál szereplő méretű tepsihez vannak igazítva, vagy te ezt mekkorában sütötted?
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv
Tímea

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-03-21 11:08

Oké, de ugyanakkora sütőben is? Csak azért kérdezem, mert ott nagyon pici tepsiméret van feltüntetve, tehát ha én normál méretű tepsiben akarom megcsinálni, akkor mindenből a duplája kéne.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-06-12 14:35

Kedves Dóranyu, sajnos 3-4 db simán lemegy belőle:) ami így a nyár elején, tekintve, hogy nemsokára bikiniben kell mutatkoznunk, nem olyan jó...:)))

523
vaj 110 g
étcsokoládé 100 g
cukor 220 g
tojás 2 db
finomliszt 80 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
sütőpor 0.25 tk
vaníliaaroma 2 teáskanál
eper 15 dkg
eper 25 dkg
crème fraîche 90 g
porcukor 1 teáskanál