r
Nosalty Logó

Epres brownie 2. - créme fraiche-habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres brownie 2. - créme fraiche-habbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A brownie-hoz

A créme fraiche-habhoz

Összesen 523 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A brownie-hoz

A créme fraiche-habhoz

Összesen 3132 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A brownie-hoz

A créme fraiche-habhoz

Összesen 272 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 523 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    893 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 3132 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

A brownie-hoz

A créme fraiche-habhoz

Elkészítés

A brownie-hoz

  1. A brownie-t az itt leírt módon elkészítjük, de úgy, hogy óvatosan beleforgatunk 15 deka apróra vágott epret.
  2. A créme fraiche-hab készítése:
  3. Az epret jó alaposan pürésítjük (ez turmixgéppel, konyhai robotgéppel több perc) majd finom szitán átszűrjük, ha kell, kétszer. Kb. bő 1 dl levet ad.
  4. A créme fraiche-t, az eperlevet és kevéske porcukrot- kb 1 teáskanálnyit(figyelem, savanykás legyen!) jól eldolgozunk, majd egy szifonba töltjük és egy patront engedünk bele, jól összerázzuk, hűtjük.
  5. A langyosra hűltbrownie-t szeleteljük, és a jól behűtött habbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 30811
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 12.

Ajánló

Ha nem kapunk crème fraîche-t, tejföllel is készíthetjük, ez esetben viszont 2 ek tejszínt is keverjünk bele. Illetve házilag is készíthetünk crème fraîche-t, bár az időigényesebb: 2 dl langyosra melegített tejszínben keverjünk el 2 ek élőflórás joghurtot, vagy írót (ha kapunk) és 24-48 órán át tartsuk langyos helyen. Így egy hígabb állagú crème fraîche-t kapunk. Ha az állagán sűríteni szeretnénk, tegyük többrét hajtott gézlapba, kössük össze, mint egy batyut, dugjunk át rajta egy fakanalat és lógassuk egy edénybe. A gravitáció elvégzi a dolgát. Jelen desszerthez kiváló a hígabb crème fraîche is, sőt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tömény csokis brownie mellé frissességet visznek az eperdarabok és a savanykás crème fraîche-hab.

Hozzávalók

A brownie-hoz

A créme fraiche-habhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek