r
Nosalty Logó

Epres álomtorta egyszerűen

Peti a "Kőműves"
Epres álomtorta egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

508
Kalória
13.8g
Fehérje
65.3g
Szénhidrát
20.5g
Zsír
105.9g
Víz
168g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
27.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Összesen 508 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Összesen 4062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta készítése

Krém készítése

Összeállítás

Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 508 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2218 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    2301 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    522.7 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    847.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1483 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1361 micro
Összesen 4062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

Piskóta készítése

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és az ételszínezéket, kikeverjük.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habbá verjük. Összekeverjük ezt a két keveréket, hozzászitáljuk a sütőport és a lisztet, valamint a reszelt citrom héját.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésen 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Krém készítése

  1. A pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert habtejszínt, amibe belekeverjük a zselatinfixet, aztán az apróra kockázott eperdarabokat (keveset hagyjunk a díszítésre).

Összeállítás

  1. Mikor kihűlt a piskóta, kettévágjuk, egy tálra helyezzük, az alsó lap tetejét megkenjük eperlekvárral. Ráhalmozzuk a krém felét. Rátesszük a piskóta tetejét, szintén megkenjük lekvárral, és az egész tortát bekenjük a maradék krémmel.
  2. A maradék epret félbevágjuk, és feldíszítjük vele a torta tetejét, majd leöntjük zselatinnal. Fél napra hűtőben dermesztjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Megláttam az első epret a boltban, és elkapott az ihlet. 

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek