Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres spiráltorta

Epres spiráltorta
Epres spiráltorta
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyed és mutatós torta. 

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra, egy gáztepsi (30 X 40 cm) aljára borítsunk sütőpapírt.
  2. A tojást keverjük fehéredésig a cukorral, öntsük hozzá a vizet, ill. az olajat, majd forgassuk hozzá a sütőporos lisztet, és simítsuk egyenletesen a tepsibe. Süssük kb. 12 percig.
  3. A megsült piskótáról húzzuk le a sütőpapírt, hagyjuk kihűlni, majd kenjük be az egész lapot a lekvárral. Hagyjuk kb. 15 percig így, majd a hosszabbik oldalát vágjuk 5 egyforma csíkra.
  4. Egy piskótacsíkot tekerjünk fel szorosan, és helyezzük állítva egy tortatál vagy tányér közepére. A többi csíkot pedig a tekerjük egyesével a középen levő rolád köré úgy, hogy a végek illeszkedjenek egymással.
  5. Vonjuk be a torta tetejét és az oldalát a krémmel, és díszítsük eperszemekkel.

Töltelék

  1. Az epret mossuk meg, kockázzuk fel, szórjuk hozzá a cukrot, facsarjuk rá a citrom levét, és főzzük sűrűre, ha szükséges, botmixerrel még pürésíthetjük.

Díszítés

  1. A tejszínt verjük habbá a cukorral, ízesítsük, és keverjük hozzá a krémsajtot.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 358
elküldve: 0
receptkönyvben: 116
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes-epres torta, spiráltorta eperrel, mascarponés epertorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helly77
helly77 / helly77 Wed, 2015-04-29 08:51

Szia! Én eperlekvárral töltöttem és marcipánnal vontam be a torát. Így is isteni finom lett! :)

bumi
bumi Sat, 2015-04-18 14:05

Szia ! Szeretném megsütni de a mascarpone-t mivel lehetne helyettesíteni ? Van valami ötleted? Válaszodat köszönöm,

bubuka86
bubuka86 Sat, 2015-04-18 17:09

Szia, nálluk pl a mascarpone t van aki nem szereti, úgyhogy egy főzött vajas krémmel szoktam helyettesíteni. 3dl tejet elfelezek, a felét tűzre rakom, a másik felében elkeverem a tejszines főzős pudingport, majd hozzáadom a többi tejhez, sűrűre főzöm. Amíg lehül, elkészítem a vajkrémet. 25 dkg ráma kockához, kell recept szerint 25dkg porcukrot kézi habverővel habosra keverni, mivel a nagyon édeset sem szeretjük így a cukrot megfelezem. Ha kihült a puding a kézimixerel a két krémet is összekeverem, jó habosra. Nállunk bevált. Ha nem tejben hanem kv ba vag gyümölcslébe főzöd fel a pdingot, akkor olyan ízű krémet fogsz kapni, a kv snak nállunk nagy kedvelője lett a család. De ehez a recepthez inkább valamilyen gyümölcslevet jobbnak látok, én is ki szeretném majd próbálni.

1038
tojás 4 db
cukor 12 dkg
napraforgó olaj 3 ek
víz 3 ek
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 teáskanál
eper 50 dkg
cukor 20 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
porcukor 3 csapott ek