Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta ahogy Edina készíti

Epertorta ahogy Edina készíti
Epertorta ahogy Edina készíti
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam 8. szülinapjára sütöttem egy kétszintes torta mellé. Azonnal elnevezte epreskertnek, mert szerinte a babapiskóta a kerítés. :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A gyümölcsös tetőhöz

  • 25 dkg eper (vagy egyéb gyümölcsök)
  • 40 g piros zselatin
  • 2 ek cukor (vagy málnaszörp)

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral világosra, szinte fehérje verjük. Belekeverjük a vizet.
  3. A lisztet a sütőporral a tojásfehérjére szitáljuk, ráöntjük a cukorral felvert  és vízzel elkevert tojássárgáját, és óvatosan összedolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt formába töltjük, és közepes hőmérsékleten megsütjük. A sütőt csak a sütés végén szabad kinyitni, mert a tészta összeesik.
  5. Amíg a tészta sül, addig a pudingot elkészítjük a megszokott módon, csak kevesebb (4dl) tejjel.
  6. Miután kihűlt a tortalap és a puding is, a lapot egy tálra helyezzük, a csatos formát a maximum méretre nyitjuk, és a lap köré rakjuk. A tészta köré beállítjuk a babapiskótákat.
  7. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a 2 csomag vaníliáscukrot és a habfixálót, majd habverővel szép egyenletesre verjük.
  8. Rátöltjük a tortalapra, kicsit felhúzzuk a babapiskóták belső oldalára is, hogy a zselatin ne folyjon ki a piskóták között.
  9. Elkészítjük a zselatint. (Tipp: a cukor helyett használhatunk málna szörpöt.)
  10. Pár percre hagyjuk hűlni, addig elrendezzük a gyümölcsöket a pudingos töltelék tetején.
  11. Ráöntjük a folyékony és csomómentes zselét, és hideg helyre tesszük a tortát. (Tipp: ha mégis lefolyna egy kevés zselatin a piskóták között, hagyjuk teljesen megdermedni, utána óvatosan le lehet húzni, és nyoma sem marad.)
  12. Ha színtelen zselével, de színes gyümölcsökkel dolgozunk, akkor érdemes a pudingos rétegre egy csomag habfixálót rászitálni, mert akkor nem színezi meg a pudingot a gyümölcs leve.
  13. A lehűtött tortát elővesszük, és óvatosan eltávolítjuk a sütőkeretet.
  14. Díszíthető tejszínhabbal vagy akár átköthető egy szalaggal is.
  15. A torta elkészíthető hagyományos 4 vagy 5 tojásos piskótából is. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

edina1104

Mióta szakács: 2012.01.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

epreskert, gyümölcstorta, epertorta, pudingos torta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

281
tojás 4 db
cukor 4 csapott ek
finomliszt 2.5 púpozott ek
1 csipet
víz 0.33 dl
rétesliszt 1.33 evőkanál
sütőpor 0.75 tk
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tej 4 dl
habfixáló 1 csomag
eper 25 dkg
zselatin 40 g
cukor 2 ek
babapiskóta 26 db
habtejszín 2 dl