r
Nosalty Logó

Epertorta ahogy Edina készíti

edina1104
Epertorta ahogy Edina készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A gyümölcsös tetőhöz

A díszítéshez

281
Kalória
9.7g
Fehérje
38.4g
Szénhidrát
9.5g
Zsír
53.3g
Víz
94.2g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
21g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A gyümölcsös tetőhöz

A díszítéshez

Összesen 281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A gyümölcsös tetőhöz

A díszítéshez

Összesen 2821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A gyümölcsös tetőhöz

A díszítéshez

Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    383.7 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    533.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 2821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral világosra, szinte fehérje verjük. Belekeverjük a vizet.
  3. A lisztet a sütőporral a tojásfehérjére szitáljuk, ráöntjük a cukorral felvert és vízzel elkevert tojássárgáját, és óvatosan összedolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt formába töltjük, és közepes hőmérsékleten megsütjük. A sütőt csak a sütés végén szabad kinyitni, mert a tészta összeesik.
  5. Amíg a tészta sül, addig a pudingot elkészítjük a megszokott módon, csak kevesebb (4dl) tejjel.
  6. Miután kihűlt a tortalap és a puding is, a lapot egy tálra helyezzük, a csatos formát a maximum méretre nyitjuk, és a lap köré rakjuk. A tészta köré beállítjuk a babapiskótákat.
  7. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a 2 csomag vaníliáscukrot és a habfixálót, majd habverővel szép egyenletesre verjük.
  8. Rátöltjük a tortalapra, kicsit felhúzzuk a babapiskóták belső oldalára is, hogy a zselatin ne folyjon ki a piskóták között.
  9. Elkészítjük a zselatint. (Tipp: a cukor helyett használhatunk málna szörpöt.)
  10. Pár percre hagyjuk hűlni, addig elrendezzük a gyümölcsöket a pudingos töltelék tetején.
  11. Ráöntjük a folyékony és csomómentes zselét, és hideg helyre tesszük a tortát. (Tipp: ha mégis lefolyna egy kevés zselatin a piskóták között, hagyjuk teljesen megdermedni, utána óvatosan le lehet húzni, és nyoma sem marad.)
  12. Ha színtelen zselével, de színes gyümölcsökkel dolgozunk, akkor érdemes a pudingos rétegre egy csomag habfixálót rászitálni, mert akkor nem színezi meg a pudingot a gyümölcs leve.
  13. A lehűtött tortát elővesszük, és óvatosan eltávolítjuk a sütőkeretet.
  14. Díszíthető tejszínhabbal vagy akár átköthető egy szalaggal is.
  15. A torta elkészíthető hagyományos 4 vagy 5 tojásos piskótából is. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Kisfiam 8. szülinapjára sütöttem egy kétszintes torta mellé. Azonnal elnevezte epreskertnek, mert szerinte a babapiskóta a kerítés. :)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek