Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínhabos - epres torta

Tejszínhabos - epres torta
Tejszínhabos - epres torta
45 perc / sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom desszert... kissé kalóriadús, de megéri megkóstolni! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat és elkeverjük. Ezután beleöntjük a meleg vizet is, és ezzel is simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és belekeverjük a darabolt diót és a csokoládét is. A lisztes keveréket a tojásos masszába vegyítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tojásos masszába keverjük.
  2. Az így elkészített tésztát egy kizsírozott, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Az olajos piskótát egy sütőrácsra téve kihűtjük.
  3. A krémhez a pudingport, a porcukrot és a zselatin fixet összekeverjük, majd a tejszínnel csomómentesen elkeverjük. Ezután beleöntjük a tejet is, és a keveréket robotgéppel felverjük (kb. 10 perc). A kész krémet rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy kicsit megszilárduljon.
  4. A kihűlt piskótát vízszintesen három részre vágjuk. Az első lapot tortatányérra helyezzük, rákenjük a krém felét, majd kirakjuk a gyümölcs felével. Rátesszük a középső lapot, erre simítjuk a krém másik felét, és kirakjuk a gyümölcs másik felével, végül rátesszük a harmadik lapot is. A tortát 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.
  5. A bevonáshoz a tejszínből kemény habot verünk, és ezzel a habbal bevonjuk a tortát. Meghintjük csokireszelékkel és díszíthetjük egész gyümölcsökkel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 553
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos-epres torta, tejszínes epertorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kille
kille Thu, 2018-05-17 19:31

Szia!Véletlenül málnát írtál a hozzávalókhoz eper helyett. :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2018-05-18 09:19

Kedves kille!

Köszönjük a jelzést, korrigáltuk a receptet.
Üdvözlettel:

Nosalty

1000
tojás 6 db
finomliszt 25 dkg
cukor 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
víz 1 dl
dió 10 dkg
csokoládé 10 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
habtejszín 4.5 dl
tej 3 dl
porcukor 7.5 dkg
zselatinfix 2 csomag
eper 50 dkg
habtejszín 3 dl
csokoládé 10 dkg