r
Nosalty Logó

Tejszínes-citromos barackkrémleves

NS
Tejszínes-citromos barackkrémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

677
Kalória
5.3g
Fehérje
49.6g
Szénhidrát
53.4g
Zsír
285.7g
Víz
189.3g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
40.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 677 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    571.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1604 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. Egy bögre vízhez hozzáadjuk a barackbefőttet a levével együtt, melegítjük.
  2. Hozzáadjuk a habtejszínt és ízlés szerint a cukrot és acitromlevet.
  3. Lehűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

A tejszínhab elhagyható.

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...