r
Nosalty Logó

Emeletes citrom szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Emeletes citrom szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 966 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7726 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 321 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 966 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    349.5 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1061.8 g
  • Cukor
    580 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2771 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 7726 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a krémet, a pudingot megfőzzük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, beletesszük a reszelt citromhéjat, részletekben a kihűlt pudinghoz adjuk. Az egészet habosra kavarjuk, majd annyi citromlét adunk hozzá, hogy kellemesen savanykás legyen. Amíg a tészta elkészül, a krémet hűtőbe tesszük.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, közepébe a porcukrot, amit a két tojássárgával elkavarunk. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, a szódabikarbonát egy pár csepp citromlével felfuttatjuk, az egészet összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adjuk hozzá, hogy ne lágyuljon el a tészta.
  3. Három egyforma részre osztjuk és három lapot nyújtunk (28x38). Egyenként tepsiháton, sütőpapíron megsütjük (12-13 perc).
  4. Amikor a lapok kihűltek, az alsó lapot megkenjük a krém 2/3-ával, ráhelyezzük a második lapot, megkenjük lekvárral, rátesszük a harmadik lapot, majd nagyon éles késsel a tésztát keresztbe félbevágjuk, a maradék krémet rákenjük az egyik félbevágott tészta tetejére a másik felet ráhelyezzük. Így egy hatlapos süteményt kapunk, 3 krém és 2 lekvárréteggel. A tetejét bevonjuk cukormázzal.
  5. A cukrot nagyon finomra daráljuk, hozzáadjuk a citromlét. Egy nagyobb csészében vizet forralunk, ebből két ek-nyit a cukorra töltünk és gyorsan elkavarjuk. Előzőleg a forró vízbe beleállítunk egy hosszabb élű kést, amikor a cukormázat a tésztára öntjük, a kést szárazra töröljük és ezzel elsimítjuk a tészta tetején. Gyorsan kell dolgozni, mert nagyon hamar megköt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 59712
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Emeletes citrom szelet
Csiki Piroska 228 recept

Eredetileg a citromszelet 4 lapból készül (ilyenkor kisebb lapokat nyújtunk ugyanabból az adagból). Ha vendégeknek készül így mutatósabb. Olyan, mint egy torta szelet. Pár órára,  hűtőbe tesszük, hogy a tészta megpuhuljon.. Forró késsel könnyen szeletelhető.  

Hozzászólások

bibi

Ó de gyönyör?!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen.

Fahéj

Kedves Piroska! Ez csodálatos! Hogy tudsz ennyire szép szabályosat alkotni? Hihetetlen ügyes vagy. :) Üdv: Fahéj

Csiki Piroska

Kedves Fahéj! Nagyon szépen köszönöm.Van egy nagyon éles tészta vágó késem, azzal ügyeskedem. Ami pedig nem olyan szép azt nem fotózom. Üdv: Piroska

tenger

Nagyon szép,!! Citromimádóként csak csodálom most. Nagy kihívás lesz elkészíteni, de meg KELL próbálnom. Mentve. :-)

Csiki Piroska

Egyáltalán nem nehéz, végül is csak egy három lapos sütemény, félbe vágva és egymásra helyezve. Bátran hozzá foghatsz.

pussycat

Ez mar egy muveszi alkotas!!...rengeteget tanulok toled kedves Piroska. Nekem mindig az volt a bajom, hogy soha nem tudtam "szepet" kesziteni, pedig nagyon gyakran sutok, mert edesszaju a csalad, de azok csak finomak,- nem fotozasra valok. Ezert nem igen teszek fel, legalabb is ritkan suti recepteket. A szulinapi tortaim altalaban nem fotokepesek. Te nagyon ugyes vagy!!! udv. Veronika

Csiki Piroska

Veronika, semmi baj nincs a fotóiddal, nyugodtan tedd fel a a finom sütiket. Nekem se sikerül mindegyik fotó. Úgy szoktam, hogy többet készítek aztán válogatok közülük. Üdvözöllek: Piroska

Boribon

Kedves Piroska, ez valoban gyonyoru! Es nem csak gyonyoru, de meggyozodesem, hogy nagyon finom is! En is azt szerettem volna kerdezni, hogy hogy vagod ilyen szep szabalyosra, de latom, Fahejnak mar megvalaszoltad.

Csiki Piroska

Köszönöm szépen kedves Boribon. Azt a sütit amelyiken valamilyen máz van, mindig forró késsel vágom. Forró vízben melegítem törölöm, vágom és ezt ismétlem. Ezt a módszert Ritától tanultam, az ? süteményei csodálatra méltóak. Fontos, hogy hagyjuk megpuhulni, mert akkor lesz igazán finom.

Törölt felhasználó

A képet látva rögtön tudtam, hogy a tiéd. Nagyon gusztusos!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen kedves Livi.

Gubigabi

Kedves Piroska! Klivihez csatlakozva én is gondoltam, hogy ez a mesterm? a Te alkotásod lehet. Nem tévedtem. Gyönyör?séges és bizonyára nagyon finom is. Felveszem a receptjeim közé. Szívb?l gratulálok. Gubigabi

Csiki Piroska

Kedves Gubigabi! Köszönöm szépen, olyan aranyos vagy. Ha elkészíted adj elég id?t, hogy megpuhuljon, mert egészen más élményt nyújt. Kívánok áldott ünnepeket.Piroska

magdi.kresz

Kedves Piroska! Ahogy a 4-es pontban leírod azt, hogyan is lesz a 3 megsütött lapból 6 lapos sütemény számomra kicsit zavaros. A 3- ik megsütött lap nem szerepel a felsorolásban. Nagyon szép sütiket alkotsz. Tegnap párat elmentettem, lehet , hogy még most a hétvégén kipróbálom valamelyiket.

Csiki Piroska

Kedves Magdi.kresz! Elnézést, javítottam remélem így már érthet?. Tehát az alsó lapra krém, a másodikra lekvár, a lekvárra tesszük a harmadik lapot, ennek csak a fele lesz megkenve a maradék 1/3 krémmel, mert a másik fele a tetejére kerül, arra jön a máz. Leírva bonyolultabb, készítés közben adja magát. Jó munkát kívánok. Piroska

Csiki Piroska

Ha siettetni szeretnénk a tészta puhulását, miel?tt a tetejét bevonnánk a mázzal, terítsük le egy megnedvesített, de jól kicsavart tiszta konyharuhával, amikor kell?képpen megpuhult, csak akkor vonjuk be a süti tetejét.

scarlett69

Nem rajongok a citromos sütikért, mindenesetre nagyon mutatós lett, gratulálok! Üdv: Scarlett

Csiki Piroska

Ha kihagyod a citromot, akkor is egy finom krémes süti lesz. Én se tettem sokat bele, csak kellemesen savanykás lett. Üdv. Piroska

Éva-Anyóca

Nagyon szép, és finom ez a süti, elmentve.:-O Jó, hogy per pillanat a család nem látja, citromos süti az itt nyer?. :-O Ki fogom próbálni. Köszönöm szépen. :-O Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Éva, örülök, hogy tetszik. Szép hétvégét kívánok neked. Piroska

Törölt felhasználó

Én ma megcsináltam,bár nem lett ilyen szép de nagyon finom lett:)))

Csiki Piroska

Az a fontos, hogy finom, ha gondolatban leveszed a narancshéj rózsát a tetejér?l már az enyém se mutat olyan jól.

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Nagyon szép ez a citrom szelet akárcsak a többi süteménye. És biztos nagyon finom is.Amint lesz hozzá bátorságom elkészítem. Üdvözlettel: Réka

Csiki Piroska

Kedves Réka! Nagyon szépen köszönöm. Nem kell félni t?le egyáltalán nem nehéz, végül is csak egy három lapos sütemény, megfelezve és egymásra helyezve. Üdvözlettel: Piroska

Törölt felhasználó

Sziasztok ! Tegnap megsütöttük, ma megettük ! Nagyon - nagyon jól sikerült ! Pont olyan lett mint a képen, ajánlom mindenkinek, próbálja ki ! Megéri ! Üdv. :Sándor

Csiki Piroska

Szia! Örülök, hogy jól sikerült a süti és köszönöm a visszajelzést. Üdv: Piroska

helena26

Gyönyör? ez a szelet sütemény köszönöm a receptet! Üdvözlettel:helena

Csiki Piroska

Örülök, hogy tetszik, nemcsak szép, finom is. Üdvözlettel. Piroska

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek