r
Nosalty Logó

Emeletes citrom szelet

Csiki Piroska
Emeletes citrom szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

966
Kalória
10.5g
Fehérje
132.7g
Szénhidrát
43.7g
Zsír
30.2g
Víz
160.8g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
72.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 966 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 966 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    349.5 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1061.8 g
  • Cukor
    580 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2771 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 7726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a krémet, a pudingot megfőzzük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, beletesszük a reszelt citromhéjat, részletekben a kihűlt pudinghoz adjuk. Az egészet habosra kavarjuk, majd annyi citromlét adunk hozzá, hogy kellemesen savanykás legyen. Amíg a tészta elkészül, a krémet hűtőbe tesszük.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, közepébe a porcukrot, amit a két tojássárgával elkavarunk. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, a szódabikarbonát egy pár csepp citromlével felfuttatjuk, az egészet összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adjuk hozzá, hogy ne lágyuljon el a tészta.
  3. Három egyforma részre osztjuk és három lapot nyújtunk (28x38). Egyenként tepsiháton, sütőpapíron megsütjük (12-13 perc).
  4. Amikor a lapok kihűltek, az alsó lapot megkenjük a krém 2/3-ával, ráhelyezzük a második lapot, megkenjük lekvárral, rátesszük a harmadik lapot, majd nagyon éles késsel a tésztát keresztbe félbevágjuk, a maradék krémet rákenjük az egyik félbevágott tészta tetejére a másik felet ráhelyezzük. Így egy hatlapos süteményt kapunk, 3 krém és 2 lekvárréteggel. A tetejét bevonjuk cukormázzal.
  5. A cukrot nagyon finomra daráljuk, hozzáadjuk a citromlét. Egy nagyobb csészében vizet forralunk, ebből két ek-nyit a cukorra töltünk és gyorsan elkavarjuk. Előzőleg a forró vízbe beleállítunk egy hosszabb élű kést, amikor a cukormázat a tésztára öntjük, a kést szárazra töröljük és ezzel elsimítjuk a tészta tetején. Gyorsan kell dolgozni, mert nagyon hamar megköt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 13 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x38

Eredetileg a citromszelet 4 lapból készül (ilyenkor kisebb lapokat nyújtunk ugyanabból az adagból). Ha vendégeknek készül így mutatósabb. Olyan, mint egy torta szelet. Pár órára,  hűtőbe tesszük, hogy a tészta megpuhuljon.. Forró késsel könnyen szeletelhető.  

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...