Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös szelet

Tojáslikőrös szelet
Tojáslikőrös szelet
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit húsvét környékén készítettem, és volt egy zacskó zselétojásom, így azzal díszítettem a tetejét, mivel csak kevés időm maradt valami szebbre. A tésztájában nem éreztem az alkoholt, de a mázban igen. Nem gyerekeknek való, de nekünk, felnőtteknek nagyon ízlett. Idén locsolóváró süti lesz belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Fázisfotók itt láthatók az elkészítésről.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport.
  2. A cukrot a tojással és a vaníliás cukorral jó habosra verjük. A puha vajat is hozzákeverjük, majd hozzáöntjük a tojáslikőrt, végül a sütőporos lisztet is beleforgatjuk.
  3. Egy kis tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A krémhez a tejszínt egy kisebb lábasba öntjük. Hozzáadjuk a csokit, a cukrot, a kakaóport és a vajat, majd összemelegítjük alacsony hőfokon. Ne főzzük, csak addig melegítsük, míg a cukor és a csoki is felolvad, és sima, egynemű massza nem lesz.
  5. Kihűtjük és betesszük a hűtőbe. (Legjobb előző este elkészíteni, de ha nem gondolkodtunk előre, akkor egy fél órára tegyük a mélyhűtőbe.)
  6. Ha a tészta megsült és kihűlt, kettévágjuk.
  7. A krémet egy elektromos habverővel, alacsony fokozaton kicsit krémesre keverjük, de csak módjával, nehogy csomós legyen.
  8. A tetejére tojáslikőrből és porcukorból máz készül. A tojáslikőrhöz annyi porcukrot keverünk, hogy cukormáz sűrűségű legyen.  Ezzel bevonjuk a tortát, és díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 984
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, újév, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáslikőrös süti, csokikrémes szelet, húsvéti sütemény, likőrös torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mab
Mab Wed, 2012-07-25 16:18

finom,de nagyon pici lesz,javaslom mindenkinek az adagok duplazasat

Azila1
azila / Azila1 Tue, 2012-04-10 14:48

Pogancsi!
Miért írod azt, hogy nincs megadva a mennyiség, hiszen ott van a hozzávalóknál? Vaj 4 dkg, kakaó 1 ek. holland kakaópor, cukor 1-2 evőkanálnyi.

fundrea
Babuci / fundrea Sun, 2012-04-08 17:35

Már a tészta kisült, hát a legkisebb tepsimben lett jó, viszont így elég kis adag lesz belőle, de nagyon finomnak ígérkezik. :-)
KB. 4*-es adagból lehet egy jó nagy tepsivel ami elég a nagyobb családnak is.
4 embernek elég ez az adag is.

Pogancsi
Pogancsi Fri, 2012-04-06 23:21

Szia!
A tölteléknél nem írtad sem a kakaó, sem a cukor, sem a vaj mennyiségét!:)SEGÍTS légyszi, mert
nagyon szeretném elkészíteni ezt a gusztusos sütit!
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv.:Pogancsi!

885
tojás 2 db
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 5 dkg
tojáslikőr 1 dl
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
csokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 4 ek
tojáslikőr 0.5 dl
porcukor 1 ek