Nosalty Logó

Pergelt cukros szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kattika
Pergelt cukros szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalapokhoz

A piskóta kenéséhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 941 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalapokhoz

A piskóta kenéséhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 5647 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótalapokhoz

A piskóta kenéséhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 379 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 941 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    296.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    2608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2984.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2084 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2251 micro
Összesen 5647 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 379 Kcal

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A piskóta kenéséhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótalapokhoz

  1. A piskótákhoz a 6 tojást szétválasztjuk.
  2. A tojásfehérjékből és a vízből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd végül óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet és az olajat.
  3. Ebből a masszából 3 külön piskótalapot sütünk.
  4. 15 dkg cukrot megpergelünk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, ami elkezd habozni.
  5. Melegen rákenjük 2 piskótalapra.
  6. 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral gőz fölött addig kavarjuk, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről és lehűtjük.
  7. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a vajat vagy margarint, amivel habosra kavarjuk. Ízesíthetjük rummal, vaníliával vagy citrommal.
  8. Összeállítjuk a süteményt: az egyik pergelt cukros lapra rákenjük a krém felét.
  9. Erre ráhelyezzük a másik cukros lapot, amire rákenjük a maradék krémet.
  10. Végül rátesszük az utolsó lapot, amire csokoládéglazúrt kenünk vagy olvasztott csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12886
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kattika 126 recept

Nagymamám egyik finom süteménye

Hozzászólások

Sz. Ági

Megpergelünk=megpirítunk? Vagyis karamellt kell csinálni? Ági

Kattika

Igen, pontosan :)

Törölt felhasználó

Mennyi szódabikarbónát kell beletenni? Tetszik :-))

Kattika

Azt mondja mama, hogy csak fél kávéskanál, épp azért, hogy ne kössön meg a karamell, maradjon folyékony. Ha túl sokat tennénk, akkor érz?dik rajta a szódabikarbóna íz, ami elronthatja. Örülök, hogy tetszik :)

Éva-Anyóca

Megköszönöm, guszta, mentés, ünnepek jönnek, el fogom készíteni::-O

Törölt felhasználó

Szia Kattika! Tetszik a sütemény. Egy kérdésem van: a szódabikarbónás cukrot tényleg lehet kenni? A pergelt az olyan, mint a torta, ami pörkölt cukorból van? (ja, ez újabb kérdés volt)

Kattika

A cukrot karamellizálni kell, így folyékony lesz, kenhet?... Igazából nem tudom milyen az a torta, de nálam a pergelt azt jelenti, hogy pirított, karamelizált.. Szép napot :)

anyuka54

Biztos nagyon finom ,én is meg próbálom elkészíteni.De engem is érdekelne hogy mennyi szódabikarbóna kell bele. A választ el?re is köszönöm. Üdv:Kata

Kattika

Azt mondja mama, hogy csak fél kávéskanál, épp azért, hogy ne kössön meg a karamell, maradjon folyékony. Ha túl sokat tennénk, akkor érz?dik rajta a szódabikarbóna íz, ami elronthatja. Örülök, hogy tetszik :)

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A piskóta kenéséhez

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek