r
Nosalty Logó

Kenyér és péksüti zabkorpából

Kif Lee
Kenyér és péksüti zabkorpából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

225
Kalória
27.9g
Fehérje
31.3g
Szénhidrát
4.9g
Zsír
25.7g
Víz
24.9g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1799 kcal
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 225 kcal
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.1 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7637.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    784 mg
  • Foszfor
    3018 mg
  • Nátrium
    2639 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    250.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 1799 kcal
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. A búzasikért és a zabkorpát egy keverőtálba helyezzük, a közepére egy mélyedést alakítunk. Ebbe mérjük a sót, cukrot és az élesztőt. A langyos tejből belemerünk 6 evőkanálnyit, összekeverjük és 5-7 percig hagyjuk "nőni".
  2. Ezután az összes többi hozzávalót beleöntjük és ha összeállt, 5-6 percig gyúrjuk. Légmentes helyen letakarva egy órán át kelesztjük.
  3. Átgyúrjuk a tésztát és két részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába helyezzük, a másikból 6 zsemlét formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Újabb 1 órán át kelni hagyjuk.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk és 5 percig erős lángon, majd 30 percig közepesen készre sütjük.
  5. Rácson hűlni hagyjuk. Én le szoktam fagyasztani, amit nem tervezek elfogyasztani 3-4 napig, de hűtőben eláll és napok múlva is finom, puha. Kenyérsütő forma híján egy jénaiban bucit formázhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egészséges, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Ráadásul finom is! :)  

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...