r
Nosalty Logó

Kukoricadarás graham kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Szeva
Kukoricadarás graham kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A kenyérhez

A tang zhonghoz

A graham liszthez

Összesen 284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A kenyérhez

A tang zhonghoz

A graham liszthez

Összesen 2271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A kenyérhez

A tang zhonghoz

A graham liszthez

Összesen 185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4830 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    2929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 2271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A kenyérhez

A tang zhonghoz

A graham liszthez

Elkészítés

A kenyérhez

  1. Elkészítjük a tang zhongot a már ismert módon. (A különbség most az, hogy liszt helyett kukoricadarát használtam.)
  2. A graham lisztet házilag secc-perc alatt összekeverjük. (Aki akar, az vehet boltit is.)
  3. A kenyérsütőgép dagasztóprogramjával elvégeztetjük az inas munkát, miután betöltöttük a tang zhongot, graham lisztet, és a kenyér résznél felsoroltakat.
  4. 1 ½ óra múlva, mikor megkelt a tészta, újraindítjuk a gépet, de csak addig, amíg gombóccá keveri. Ekkor lisztezett felületen megformázzuk a kenyeret, majd a sütőformában újra kelesztjük.
  5. Kb. 40 perc múlva bespricceljük, taréjozzuk, maggal megszórjuk a kenyér tetejét, és forró sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.
  6. A sütőbe is fújunk (2-3 spricc) vizet gőznek.
  7. Mikor kivesszük a kenyeret, újra lefújjuk a kenyér tetejét, hogy puha, fényes legyen.
  8. A mikró rácsán szoktam kihűteni, hogy alul is érje levegő.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1982
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Receptkategóriák

Mostanában megint kísérletező kedvemben vagyok. Ha már eszünk, akkor ne csak finom, hanem egészséges is legyen.  Jól sikerült.

Hozzávalók

A kenyérhez

A tang zhonghoz

A graham liszthez

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek