r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék 6. - a legegyszerűbben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldbabfőzelék 6. - a legegyszerűbben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 174 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 697 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 48 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 174 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    4490 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6908 micro
Összesen 697 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A habaráshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A babot megpucoljuk, darabokra vágjuk, a krumplit meghámozzuk, egészen kicsi kockákra vágjuk.
  2. A zöldlevelet összekötjük, a hagymát lehéjazzuk, egészben hagyjuk, és a szára felől 4 felé bevágjuk.
  3. 1 ek cukorral, az ízesítőkkel annyi vízben feltesszük főzni, amennyi ellepi /ha elfőtte, csak ennyire pótolom/.
  4. A habaráshoz a liszthez adjuk a tejfölt, és egy kicsi vízzel simára keverjük /egy kevés olajat is adhatok hozzá, hogy ne bőrösödjön majd a teteje/.
  5. Ha megfőtt a bab, a habarásba adunk a levéből, és ezzel behabarjuk, ha kell szűrőt is használhatunk.
  6. A hagymát és a zöldet eltávolítjuk.
  7. A habarással felfőzzük, mindenki saját ízlése szerint tehet bele még cukrot, ha a tejföl nem eléggé savanyította meg a levest, akkor tehetünk még bele ecetet vagy citromlevet.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 48719
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.

Ajánló

Tálalhatjuk bármilyen húsétellel, én most töltött hasaalját csináltam, tehát ezt adtam mellé. Finom tükörtojással, de még bundás kenyérrel is, a fasírtról ne is beszéljek. Minél több cukrot és ecetet teszünk bele, annál töményebb lesz az íze. Kóstolgatni kell ízesítésnél.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Közel 10 éve csinálom picire vágott krumplival, mert keresztapámtól így tanultam. Náluk a Felvidéken így készítik, és bizony nem rontja el, hanem tartalmasabbá teszi. Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom, és nagyon pénztárca kímélő, egyszerű és nagyszerű étel.

Hozzászólások (8)

Éva-Anyóca

A krumplival, tutira igazad lehet, rontani nem ront, s?t, laktatóbbá,finomabbá teszi.Köszi:Éva-Anyóca kipróbálom majd így is.

Törölt felhasználó

Hidd el, valóban kiadósabb, és nem veszi el az ízét! Én egészen kicsikre kockázom, szinte észre sem lehet venni, ha nem tudod, hogy van benne. Köszönöm az észrevételed! Ani.

Bató Edit

Egyetértek veled Anika, én Anyukámtól tanultam a krumplis megoldást, dúsítja a f?zeléket és finomabbá is teszi. Igaz a mi családunk nagyon "krumplis", nálunk bejön. Érdemes kipróbálni. Üdv.Edit.

Bató Edit

Még annyit, hogy én néha úgy készítem, hogy a hagymát apróra vágom, átfuttatom, egy leheletnyi pirospaprikát szórok rá és erre kerülnek a "többiek". Próbáljátok ki, szerintem nem rossz.

Bató Edit

Ja és van, hogy egy gerezd fokhagymával is bolondítom... Na most már befejezem...

Törölt felhasználó

Editke! Nem hiszed el, van amikor én is Így csinálom! Tudod, azóta tértem rá az egész hagymára, amikor láttam, hogy a gyerekeim el kezdik kipiszkálni a hagyma darabokat! Na jó, akkor még nagyon kicsik voltak! A bab és a fokhagyma nem idegenek egymástól, az ízük nagyon tud harmonizálni. Néha még - ha töményebb ízt akarok elérni- akkor még egy kis ecet is szoktam beletenni. Úgy látszik egyez? az ízlésünk! További szép napot! Ani

Törölt felhasználó

És miután megpucoljuk a krumplit és apró kockákra vágjuk, otthagyjuk és nézzük ahogy barnul? Hülyegyerek.

Törölt felhasználó

Gondolom, a konyhában nem igen vagy járatos, mivel a felsoroltakat, oda tesszük f?zni.-Zsenike! Tovább kellene olvasni! Nálatok ez a szokás, ahogy leírtad?

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én fojhagymásan f?zöm eképpen: a darabolt zöldbabot sós vízben felteszem f?ni, és belenyomok vagy reszelet 3-4 derezd fokhagymát. Mikor megf?tt behabarom (lehet tejszínnel is pl. cukorbetegeknek, mert a tejszín lassítja a szénhidrátok gyors felszívódását, jo a glikémiás indexe) fasírozottal tálalom, ha van, friss kenyeret is csipegetek hozzá. Jó étvágyat, pusssz Nektek, Tibor.

Törölt felhasználó

Nyaminyaminyami! Ezt is nagyon finom lehet! Ha zöldbab van benne, bármilyen ízesítéssel CSAK finom lehet! Köszi az ötletet! Ani.

Hozzávalók

A főzelékhez

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek