r
Nosalty Logó

Malacfürdős szülinapi torta

nyultanti
Malacfürdős szülinapi torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

733
Kalória
11.9g
Fehérje
112.1g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
52.9g
Víz
175.6g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
81.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    226 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    897 g
  • Cukor
    651 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    422.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1570 micro
Összesen 5860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt kapcsoljuk be 170 fokra. Szitáljuk le a lisztet, és keverjük bele a leszitált kakaóport.
  2. A tojásokat szétválasztjuk: külön a sárgáját, külön a fehérjét.
  3. Először a sárgája részt fogjuk felhabosítani, a habverés közben kivilágosodik a színe, ekkor tegyük bele a cukor 1/3-át,és habosítsuk tovább, ameddig el nem olvad a cukor.
  4. Tegyük a fehérje részt egy habüstbe,és kezdjük habbá verni. Amikor már kemény a hab, akkor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a maradék cukrot. A habverést folytassuk addig, amíg el nem olvad a cukor,és kemény, fényes habot nem kapunk.
  5. A sárgája részbe tegyünk egy kevés fehérjét,és jól keverjük el. Amikor megvagyunk ezzel, a sárgája keveréket beleöntjük a fehérjébe, és óvatosan összekeverjük. Vigyázzunk, ne keverjük túl!Ekkor belekeverjük a szitált,lisztes kakaóport. Spatulával óvatosan keverjük össze a masszát.
  6. Tegyük bele kikent, lisztezett tortaformába. A széleit kicsit húzzuk feljebb, mint a közepét, mintha egy pici mélyedés maradna a massza közepén. Erre azért van szükség, mert a közepe jobban megemelkedik a piskótának sütés közben, és így sima felületet kapunk majd.
  7. Süssük 170fokon 15-20 percig. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
  8. A krémhez az étcsokit a vajjal felolvasztjuk.
  9. A kukoricaszirupot a vaníliával, a tejföllel, a porcukorral összekeverjük, és hozzáadjuk a étcsokis vajhoz.
  10. Az egyik tortalapot megkenjük, ráhelyezzük a másikat, és bevonjuk az összes megmaradt krémmel.
  11. Körberakjuk a rolettivel. Amit vettem, elég hosszú volt, így félbevágva rakosgattam körbe a tortát.
  12. A marcipánból malacokat formázunk, amivel díszítjük a tortát, és hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy hasonló tortának a képe egy közösségi oldalon "keringett". Nagyon poénosnak találtam, így eldöntöttem, ezzel lepem meg a kisfiamat szülinapján. A tésztája egyszerű piskóta, a csokoládékrémet itt találtam.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...