r
Nosalty Logó

Egyszerű teljes kiőrlésű cipó

Nosalty
Egyszerű teljes kiőrlésű cipó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

495
Kalória
13.4g
Fehérje
95.8g
Szénhidrát
9.4g
Zsír
103.2g
Víz
975mg
Koleszterin
16.5g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1556.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6225.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1732 mg
  • Nátrium
    3535 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    383.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 1976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

  1. A kézmeleg vizet összekeverjük a cukorral, olajjal és élesztővel egy tálban, majd félretesszük.
  2. Amíg az élesztő felfut, addig egy másik tálba leszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a zabpelyhet és a sót, egy villával összekeverjük őket, majd egy kis mélyedést csinálunk a közepébe.
  3. Az időközben kicsit felfutott élesztős-olajos vizet elkezdjük hozzáadagolni, közben a villával alaposan keverjük. Miután hozzáadjuk az összes folyadékot, tovább keverjük a villával, jó alaposan. Mikor a tészta felszívta a folyadékot, utána lisztezett kézzel jól átgyúrjuk, míg homogén nem lesz. Ha kicsit ragadós a tészta, nem kell megijedni. Ha nagyon ragadós, akkor egy kicsi lisztet lehet még hozzátenni, és újra alaposan átgyúrni.
  4. Ha jól átgyúrtuk, elegyengetjük a tésztánkat az edényünkben, majd a tetejét megszórjuk liszttel. Ezután lefedjük (érdemes olyan kb 1,7-2 literes műanyag edénybe kikeverni, aminek van műanyag fedele, és ezt jól rá lehet zárni - nekem így sokkal szebben megkelt), és körülbelül 1,5-2 órán át hagyjuk kelni. Ez idő alatt kb. a duplájára fog megkelni.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára kiborítjuk, majd lisztes kézzel jól átgyúrjuk, és cipót formázunk belőle.
  6. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, majd vizes késsel bemetsszük a tetejét, és körülbelül 2 evőkanálnyi joghurtot/kefirt/tejfölt/vizet kenünk el egyenletesen a tetején. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc, nem előmelegítettben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. A sülés 15-20 percétől érdemes néha rápillantani, hogy ne süljön túl.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x5

A recept nem új, inkább az elkészítés menete más, mint amit eddig kipróbáltam. Az eredmény egy kellemes kenyér lett. Kellő rutinnal, minimál munkával nagyon finom kenyér készíthető belőle.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek