Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi magos-hagymás barnakenyér

Házi magos-hagymás barnakenyér
Házi magos-hagymás barnakenyér
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből a mennyiségből egy 70 dkg-os elég sűrű:) kenyér lesz. Ld.: Kenyérvarázs: kenyérsütés géppel és sütőben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A folyékony hozzávalókat (tej, méz, tojás, olaj + a só) langyosan a kenyérsütőbe öntjük.
  2. A langyos lisztet összekevejük a porélesztővel, magokkal, és az előzőekhez adjuk.
  3. Kb. 5 perc után belevagdaljuk az újhagymát, (vagy az átnyomott fokhagymát), majd a program végén a tésztát áttesszük az előmelegített gázsütőbe. (Most nem a géppel sütöttem meg, mert hosszúkásabb kenyeret szerettem volna.) 
  4. Kezdetben 4-es/5-ös fokozaton, majd kisebb lángon 50-60 percet sütjük (régi gázsütőben).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 11x25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 493
elküldve: 2
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi magoskenyér, Hagymás-magos kenyér, Barna kenyér házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

451
rétesliszt 180 g
graham-liszt 180 g
tej 240 ml
méz 1 ek
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
lenmag 1 ek
olívaolaj 2 ek
1 tk
újhagyma 1 közepes db