Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű paradicsomos húsgombóc Dinától

Egyszerű paradicsomos húsgombóc Dinától
Egyszerű paradicsomos húsgombóc Dinától
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy étel, amit sokféleképp el lehet készíteni. Nálunk mindig házilag készített paradicsomléből készül, amit anyósom tesz el nyáron, mikor kiló szám érik a paradicsom a kertben.

Az ismeretségi körömben nagyon megosztó étel, sokan nem szeretik, mert úgymond "nem bírja a gyomruk". Én sem szeretem a paradicsomlé túl savas ízét, ezért nálunk muszáj vízzel hígítani. Ezt a módszert alkalmazva búcsút mondhatunk a gyomorproblémáknak.

Az ízesítés lehet túl egyszerű, de mi így szeretjük. A gombócot sok-sok őrölt borssal, a levet pedig kevés cukorral.

Ez tulajdonképpen egy töltött paprika recept is lehetne, amikor paprikába töltjük a darált húsos tölteléket. Mi nem szeretjük a főtt paprikát, ezért így nem szoktam készíteni. Ha valakinek kedve támad ehhez a variációhoz, kb. 6-7 paprikára lesz szüksége ehhez a mennyiséghez.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megfőzzük, és langyosra hűtjük.
  2. Egy lábasban az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Hozzáadjuk az egész borsot és a babérlevelet, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és cukorral.
  3. Kis lángon többször kevergetve felforraljuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a húsgombócot. A darált húst összekeverjük a kihűlt főzött rizzsel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és alaposan összekeverjük. Majd nedves kézzel gombócokat formázunk.
  5. A gombócokat a felforrt paradicsomlébe tesszük, és együtt készre főzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 158
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc, húsgombóc paradicsommártásban, paradicsomszószos húsgombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mlaura
mlaura Sat, 2015-01-31 23:13

Ma elkészítettem ezt az ételt, és pont azért választottam, mert egy kicsit más, mint ahogy én eddig csináltam. Jól sikerült, nagyon finom lett. Köszönöm :)

gyevi.mami
gyevi.mami Sat, 2014-01-25 21:33

Van darált húsom és meg fogom csinálni ezt az egyszerűnek tűnő ételt biztos finom lehet.

463
darált sertéshús 70 dkg
rizs 20 dkg
paradicsomlé 12 dl
víz 9 dl
napraforgó olaj 5 ek
finomliszt 4 ek
babérlevél 2 db
bors 5 szem
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál