Egyszerű, gyors paradicsomleves krutonnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
68 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
27g toast kenyér73 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
167g víz0 kcal
Összesen
292
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
160g toast kenyér438 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
1759
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
26.4g sűrített paradicsom22 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
5.3g sajt19 kcal
-
8.4g toast kenyér23 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
52.8g víz0 kcal
Összesen
93
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 700.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 252.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 756 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 23970 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
292
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 86.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4205.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1085 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1035 mg
-
Nátrium 1630 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.1 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1515.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 695 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 4536 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 143820 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
1759
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7593 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sűrített paradicsom
-
1 kis db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 csapott ek finomliszt
-
3 csipet cukor
-
10 dkg sajt
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- Először zsemleszínű rántást készítünk a napraforgó olajból és a lisztből. Utána hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a víz körülbelül felét, simára keverjük, és felforraljuk.
- A forrásban lévő leveshez hozzáadjuk a hagymát (egészben), sót, cukrot és a fűszereket. Majd az egészet kb. 5-10 percig forraljuk, végül ízlés szerint vízzel felöntjük (és felforraljuk). Közben elkészítjük a krutonokat, és lereszeljük a sajtot.
- A szeletelt kenyeret leszélezzük, keresztbe félbevágjuk. A megtisztított, megmosott fokhagymát áttörjük. Az olívaolajat felhevítjük, és elkeverjük benne a zúzott fokhagymát, majd a forró olajban a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3947
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 05.
Ajánló
A forró levest felmelegített tányérban (edényben) tálalom, tetejét reszelt sajttal megszórom, mellé helyezem a krutonokat. Esetleg friss, durvára vágott bazsalikomlevéllel meghintem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Nagyon gyorsan elkészíthető, és rendkívül ízletes a fűszerezésnek köszönhetően. Természetesen készülhet friss paradicsomból is.