r
Nosalty Logó

Egyszerű, gyors paradicsomleves krutonnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Egyszerű, gyors paradicsomleves krutonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 292 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1759 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 292 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1515.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4536 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 1759 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7593 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először zsemleszínű rántást készítünk a napraforgó olajból és a lisztből. Utána hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a víz körülbelül felét, simára keverjük, és felforraljuk.
  2. A forrásban lévő leveshez hozzáadjuk a hagymát (egészben), sót, cukrot és a fűszereket. Majd az egészet kb. 5-10 percig forraljuk, végül ízlés szerint vízzel felöntjük (és felforraljuk). Közben elkészítjük a krutonokat, és lereszeljük a sajtot.
  3. A szeletelt kenyeret leszélezzük, keresztbe félbevágjuk. A megtisztított, megmosott fokhagymát áttörjük. Az olívaolajat felhevítjük, és elkeverjük benne a zúzott fokhagymát, majd a forró olajban a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3869
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 05.

Ajánló

A forró levest felmelegített tányérban (edényben) tálalom, tetejét reszelt sajttal megszórom, mellé helyezem a krutonokat. Esetleg friss, durvára vágott bazsalikomlevéllel meghintem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors paradicsomleves krutonnal
Juhász István 36 recept

Nagyon gyorsan elkészíthető, és rendkívül ízletes a fűszerezésnek köszönhetően. Természetesen készülhet friss paradicsomból is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.