Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres nyári paradicsomleves

Fűszeres nyári paradicsomleves
Fűszeres nyári paradicsomleves
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon néhány megpuhult paradicsomom, így úgy gondoltam, hogy összedobok egy finom kis nyári levest belőle. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én friss bazsalikommal tálaltam, de meg lehet szórni egy kis sajttal, vagy lehet hozzá pirítani zsemlekockát, magokat is a tetejére, kinek mi a kedvence.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, hogy könnyen meghámozható legyen (mivel nem szeretem, ha úszkál az ételben).
  2. Meghámozás után mixergépbe dobjuk őket, hozzáadva a konzervparadicsomot, fokhagymát, rozmaringot, bazsalikomot, mentalevelet, sót, borsot, és jól összeturmixoljuk.
  3. Közben a vízzel feltesszük a húsleveskockákat, és a paradicsomos mixet beleöntjük.
  4. Pár percet átrottyantjuk, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és legvégül adjuk hozzá a ketchupot. Magas hőmérsékleten a ketchup megkeseredik, ezért csak a végén kerül bele. Ezzel el is készült.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 18 586
elküldve: 0
receptkönyvben: 148
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
babakonyha: baba 18-24 hónap
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bazsalikomos paradicsomleves, gyors nyári leves, toszkán paradicsomleves

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Fri, 2014-10-03 10:59

Jó kis recept, de azért az igazi nyári paradicsom ilyenkor ősszel már hiányzik a tökéletes ízvilágból, igaz ez az én "hibám", nem a recepté...

68
paradicsom 2 nagy db
konzerv paradicsom 200 g
borsmentalevél 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 csokor
rozmaring 3 szál
fokhagyma 3 gerezd
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 5 dl
ketchup 3 ek