r
Nosalty Logó

Egyszerű bagel

Hajnal Stefi
Egyszerű bagel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

349
Kalória
9.9g
Fehérje
64.4g
Szénhidrát
5.2g
Zsír
365.4g
Víz
22.5g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 349 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 2780 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

Összesen 78 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    365.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 349 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8905.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    6418 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    515.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2922.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 2780 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kézzel vagy gépben. Egy ruganyos, de azért nehezen gyúrható fehér tésztát kell kapjunk. Miután összeállt, szépen letakarjuk, és 60 percet kelesztjük.
  2. Ha szépen megkelt, kivesszük, kicsit átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk.
  3. A 8 kis részből egyenletes gombócokat sodrunk, majd letakarjuk őket, és 15 percet még pihentetjük. Nem tovább, mert túlságosan megkel, és nem fog sikerülni a főzés.
  4. Ha eltelt a 15 perc, kialakítjuk a bageleket. Minden bucit kb. 20-25 centis rúddá sodrunk, majd egy mozdulattal hurkot képezünk, és összenyomjuk a két véget. Ha nem tapad oda, kicsit meg lehet vizezni a tésztát.

A főzővízhez

  1. Eközben egy nagy serpenyőben vagy lábasban vizet forralunk, a cukorral. Nem kell, hogy forrjon, csak gyöngyözzön a víz.
  2. A kész bagelkarikákat óvatosan a gyöngyöző vízbe eresztjük. A lábas méretétől függ, hogy mennyit, de ne legyenek nagyon zsúfoltan. Mindkét oldalán 30 mp-ig főzzük, majd kis csepegtetés után mehetnek egyből a sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A tetejére

  1. A tepsiben megkenjük őket egy darab felvert tojással, majd jó bőven megszórjuk a kívánt magokkal.
  2. Ezután 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tele van vele az internet, istenítik és csodálják, de mégis mit tudhat egy lyukas zsemle? A bagel, a tésztáját tekintve, nem extra. Ami igazán egyedivé teszi az az, hogy a meggyúrt, megkelesztett tésztából formált kis tésztakarikákat egy percig főzni kell sütés előtt - mégpedig forrásban lévő, cukros vízben. Így a bagelek külseje ropogós lesz, belsejük pedig sűrű és puha.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...