r
Nosalty Logó

Bagel Annoying konyhájából

Andi kicsiny konyhája
Bagel Annoying konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

612
Kalória
17.3g
Fehérje
120g
Szénhidrát
5.7g
Zsír
104.6g
Víz
50.4g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    104.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2588 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    480 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    418.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 2449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban keverjük csomómentesre a tojást, cukrot, élesztőt és a víz 1/3-át. Majd adjuk hozzá a puha vajat és az olajat.
  2. A lisztet a sóval keverjük össze, majd öntsük hozzá a tojásos keveréket és a maradék vizet. A tésztát alaposan dagasszuk simára, majd pici lisztet szórva a tetejére 40 percig kelesztőtálban vagy folpackkal letakart tálba kelesszük.
  3. Ha lejárt a 40 perc, osszuk a tésztát annyi részre, ahány bagelt készítünk. Gömbölyítsük zsemle formájúra, majd 5-10 percet még pihentessük.
  4. A pihentetett tészták közepét két hüvelykujjunk segítségével lyukasszuk ki, és tágítsuk egy kicsit körkörös mozdulatokkal, kelésnél még szűkül a lyuk, így nyugodtan készíthetjük nagyobbra őket. Benedvesített konyharuhával takarjuk le, és 30 percig kelesszük még szobahőmérsékleten.
  5. Tegyünk fel forrni egy lábosba vizet, adjunk hozzá 40 g cukrot. Majd ha felforrt, a megkelt bageleket rakjuk bele, oldalanként olyan 15-20 másodpercet várjunk. Majd emeljük rá a sütőpapírral fedett tepsinkre.
  6. Szórjuk meg tetszőlegesen magvakkal, sóval, és rögtön tegyük is be a 220 fokra előmelegített sütőbe. 14-18 perc alatt aranybarnára sül.
  7. Lehet kicsit bonyolultnak tűnik, de aki kipróbálja, rájön, hogy nem az. A várakozási idő miatt kell ráfordítani időt, de megéri, finom pékáru.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 14 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy ismert angliai amatőr cukrászvetélkedőt néztem, és ott többször elkészítették az évadok során a bagelt. Muszáj volt kipróbálnom nekem is, és nagyon, de nagyon nagy sikere volt a családban. Félelmetesnek tűnt, hogy a megkelt tésztát főzni kell sütés előtt, de nem kell tőle megijedni, érdemes kipróbálni. ;)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...