Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros szelet pirospaprikás nokedlivel

Mustáros szelet pirospaprikás nokedlivel
Mustáros szelet pirospaprikás nokedlivel
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy család érdeme ez a recept. Már többször elkészítettem, mert nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

  • 80 dkg sertéskaraj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 ek mustár
  • 2-3 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 dl olaj
  • bors
  • 3-4 dl húslé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szeleteljük, kiklopfoljuk. A szeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral.
  2. Egyesével megforgatjuk a lisztben, és serpenyőben forró olajban kérget sütünk rá.
  3. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. Kiszedjük a barnásra sült húsokat, és a serpenyőben visszamaradt olajban a hagymát megfonnyasztjuk.
  4. Visszatesszük rá a hússzeleteket, és öntünk rá kb. 2 dl húslét. (kockából is készíthető a húslé)
  5. Teszünk még bele kevés mustárt, sót, borsot, ha szükséges, majd fedő alatt hagyjuk párolódni.
  6. Folyamatosan öntözgessük vízzel, hogy legyen szaftja, és hogy le ne égjen. Ha sok szafttal szeretnénk, több vizet adjunk hozzá.
  7. Ha a hús puha, a tejfölbe szedünk egy kis forró szaftot, jól elkeverjük, majd így öntjük a húsra.
  8. Felforraljuk, és el is zárjuk alatta a hőforrást.
  9. Paprikás galuskával tálaljuk, ami úgy készül, hogy a nokedlitésztába szaggatás előtt ízlés szerint pirospaprikát is keverünk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 377
elküldve: 8
receptkönyvben: 124
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös karaj, mustáros sertéssült, mustáros sertéskaraj paprikás galuskával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Baba NZ
Baba NZ Fri, 2014-10-10 21:25

Szia, nagyon köszönöm a receptet. Megcsináltam, nagyon finom lett!!! A párom kollégái másnap kérdezték, mi ez a jó illatú étel!? :) Én párolt zöldséget csináltam hozzá, azzal is szuper lett!

Queenie86
Queenie86 Sat, 2014-03-29 13:24

Éppen most ettük meg az ebédet, amit a Te recepted alapján készítettem el. Nagyon nagyon finom volt! Köszi :)

Verocs01
Verocs01 Sat, 2014-01-11 21:02

Nagyon finom, imádom az ilyen szaftos husikat! Köszi a receptet!