adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
80 dkg sertés rövidkaraj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 ek mustár
-
2 ek finomliszt
-
2 dl tejföl
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl alaplé
764
Kalória
45.3g
Fehérje
12.2g
Szénhidrát
58.5g
Zsír
218.4g
Víz
157.5g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g alaplé5 kcal
Összesen
764
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g alaplé21 kcal
Összesen
3059
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
48.3g sertés rövidkaraj80 kcal
-
10.9g vöröshagyma4 kcal
-
1.2g mustár1 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
12.1g tejföl24 kcal
-
7.7g napraforgó olaj68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.1g alaplé1 kcal
Összesen
185
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1105.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 218.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
764
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.2 g
Zsír
-
Összesen 234 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4423.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1982 mg
-
Nátrium 1626 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 873.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 514 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
3059
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
185
kcal
Elkészítés
- A húst megmossuk, szeleteljük, kiklopfoljuk. A szeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral.
- Egyesével megforgatjuk a lisztben, és serpenyőben forró olajban kérget sütünk rá.
- A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. Kiszedjük a barnásra sült húsokat, és a serpenyőben visszamaradt olajban a hagymát megfonnyasztjuk.
- Visszatesszük rá a hússzeleteket, és öntünk rá kb. 2 dl húslét. (kockából is készíthető a húslé)
- Teszünk még bele kevés mustárt, sót, borsot, ha szükséges, majd fedő alatt hagyjuk párolódni.
- Folyamatosan öntözgessük vízzel, hogy legyen szaftja, és hogy le ne égjen. Ha sok szafttal szeretnénk, több vizet adjunk hozzá.
- Ha a hús puha, a tejfölbe szedünk egy kis forró szaftot, jól elkeverjük, majd így öntjük a húsra.
- Felforraljuk, és el is zárjuk alatta a hőforrást.
- Paprikás galuskával tálaljuk, ami úgy készül, hogy a nokedlitésztába szaggatás előtt ízlés szerint pirospaprikát is keverünk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 30 p
- Sütés ideje: 20 p
Egy család érdeme ez a recept. Már többször elkészítettem, mert nagyon finom.