r
Nosalty Logó

Egyben sült pulykacomb gombával párolt fehérkáposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Egyben sült pulykacomb gombával  párolt fehérkáposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 627 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2509 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    573 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 627 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4794.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2616 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2292.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    572 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 2509 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykacombokat sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajjal megkent hőálló tálba tesszük. Rászórjuk a cikkekre vágott lilahagymát, a fokhagyma gerezdeket és az apróra vágott rozmaringot. 180 fokos, előmelegített sütőben lefedve kb. másfél óra alatt aranybarnára sütjük.
  2. Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. A fél fej fehérkáposztát lereszeljük, köménymaggal, sóval és egy kevés barnacukorral kb. 20 percig pároljuk, majd végül ízlés szerint 2-3 evőkanál balzsamecettel meglocsoljuk.
  3. A gombákhoz pácot készítünk: szőlőmagolajban sót, borsot, egy csomag csíkokra vágott zöldhagymát, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát összekeverünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombákat. Hőálló tálba tesszük, és sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22031
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyben sült pulykacomb gombával  párolt fehérkáposztával
Gombagasztro 357 recept

Ha valakinek tényleg nagyon kevés ideje van, de szeretne igazi karácsonyi ételt az asztalra tenni, a legjobb választás! Még több gombarecept itt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.