Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cideres pulykacomb

Cideres pulykacomb
Cideres pulykacomb
155 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 135 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szaftos, omlós pulykacomb ciderrel, ami bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított pulykacomb bőrös oldalát néhány helyen bemetsszük, majd mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük.
  2. Egy zsírral kikent tepsibe helyezzük, néhány kakukkfű társaságában, lelocsoljuk a ciderrel, majd lefedve 180 fokon 60 percig sütjük.
  3. A sütőből kivéve, egy kanál segítségével meglocsoljuk a saját cideres szaftjával a húst, és mellé tesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és burgonyát. Lefedve újabb 30 percig sütjük.
  4. Az idő leteltével újból meglocsoljuk a húst, mellé szórjuk a cikkekre vágott almát, és lefedve újabb 30 percig sütjük.
  5. Az utolsó kör következik: Egy kevés mézzel megkenjük a pulykát, és fólia nélkül újabb 15-20 percig sütjük, így egy nagyon ízletes, ropogós állagú kérget képzünk a pulykán.
  6. Az öntethez egy lábasban vajat hevítünk, majd liszttel sűrítjük. A pulyka cideres szaftjából kimérünk egy bögrényit, és óvatosan, gyakori keverés mellett a lábasba öntjük. Sóval-borssal ízesítjük, majd meglocsoljuk vele a húst és a köretet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 344
elküldve: 5
receptkönyvben: 103
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 4

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis pulyka vele sült zöldségekkel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norb_ert
Norb_ert Tue, 2017-12-05 21:28

Kedves Metro! Nagyon köszönöm a receptet, isteni lett a pulyka és a köret is. Még szerencse, hogy két nagy combot vettem, mivel az öt fős társaság így is pillanatok alatt eltüntette az egészet. Az öntetből készítettem laktóz - gluténmentes változatot is - laktózmentes tejszínhez öntöttem a cideres húslét, majd kis lángon óvatosan adagolva rizslisztet laza állagúra behabartam az öntetet.

542
pulykacomb 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 1 ek
kakukkfű 4 szál
cider 2 dl
vöröshagyma 2 db
burgonya 2 db
alma 2 db
méz 1 ek
vaj 20 g
finomliszt 20 g