r
Nosalty Logó

Egészséges bagett

NS
Egészséges bagett
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

326
Kalória
13g
Fehérje
59.8g
Szénhidrát
6g
Zsír
74.2g
Víz
-
Koleszterin
10.1g
Élelmi rost
395.8mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9749.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1282 mg
  • Foszfor
    3351 mg
  • Nátrium
    4359 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    478.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

Víz

  • Összesen
    593.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, a vizet pedig testhőmérsékletűre melegítjük és elkeverjük az élesztővel.
  2. Hozzáadjuk az összes hozzávalót (a zúzott fokhagymát is), és jól összekeverjük, majd kézzel - vagy géppel - simára dagasztjuk az egészet. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától.
  3. Konyharuhával letakarjuk, és kb. 1 órán keresztül meleg helyen kelni hagyjuk. Ezután egy lisztezett gyúródeszkán még egyszer jól átgyúrjuk, majd négy részre osztjuk.
  4. 30-35 cm-es rudakat formázunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket. A mini bagetteket éles késsel ferdén behasogatjuk, végül még 30 percig kelesztjük. (Ekkor már nem szükséges letakarni.)
  5. Míg pihennek a rudak, a sütőt 250 °C-ra előmelegítjük. A bagetteket vízzel megkenjük és egy kevés búzakorpával megszórjuk, majd 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
  6. + tipp: Finom szendvicseket készíthetsz belőle, de egy tartalmasabb leves mellé is adhatod. Egy pohár borral és egy markáns ízű sajttal vagy mártogatós krémmel isteni vacsora!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kézenfekvő volt, hogy valamilyen franciás finomságot készítek ehhez a könyvhöz. Julie a banki szférát otthagyva egy pékségben kezd el dolgozni, így olvasás közben folyamatosan éreztem az elkészült finomságok illatát. Már csak azt kellett kitalálnom, hogy croissant, vagy bagett legyen-e mellé? Végül egy egészséges bagett mellett döntöttem, mely nem igényel túl nagy konyhai szakértelmet, így kezdők is megpróbálkozhatnak vele.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...