r
Nosalty Logó

Egészséges bagett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Egészséges bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9749.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1282 mg
  • Foszfor
    3351 mg
  • Nátrium
    4359 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, a vizet pedig testhőmérsékletűre melegítjük és elkeverjük az élesztővel.
  2. Hozzáadjuk az összes hozzávalót (a zúzott fokhagymát is), és jól összekeverjük, majd kézzel - vagy géppel - simára dagasztjuk az egészet. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától.
  3. Konyharuhával letakarjuk, és kb. 1 órán keresztül meleg helyen kelni hagyjuk. Ezután egy lisztezett gyúródeszkán még egyszer jól átgyúrjuk, majd négy részre osztjuk.
  4. 30-35 cm-es rudakat formázunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket. A mini bagetteket éles késsel ferdén behasogatjuk, végül még 30 percig kelesztjük. (Ekkor már nem szükséges letakarni.)
  5. Míg pihennek a rudak, a sütőt 250 °C-ra előmelegítjük. A bagetteket vízzel megkenjük és egy kevés búzakorpával megszórjuk, majd 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
  6. + tipp: Finom szendvicseket készíthetsz belőle, de egy tartalmasabb leves mellé is adhatod. Egy pohár borral és egy markáns ízű sajttal vagy mártogatós krémmel isteni vacsora!
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2391
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 06.

Ajánló

Ha tetszik a recept, vagy olvasnál a könyvről is, akkor látogass meg az oldalamon.

Receptkategóriák

Kézenfekvő volt, hogy valamilyen franciás finomságot készítek ehhez a könyvhöz. Julie a banki szférát otthagyva egy pékségben kezd el dolgozni, így olvasás közben folyamatosan éreztem az elkészült finomságok illatát. Már csak azt kellett kitalálnom, hogy croissant, vagy bagett legyen-e mellé? Végül egy egészséges bagett mellett döntöttem, mely nem igényel túl nagy konyhai szakértelmet, így kezdők is megpróbálkozhatnak vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?